Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

"Οι Κομνηνοί" Εύβοιας συνεχίζουν τον αγώνα για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας

"Οι Κομνηνοί" Εύβοιας συνεχίζουν τον αγώνα για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας

Η 19η Μαΐου αποτελεί την  ημέρα που στο μυαλό όλων των Ελλήνων ξυπνά το αίσθημα ευθύνης για την απόδοση φόρου τιμής στους 353.000 και πλέον Έλληνες του Πόντου που εξοντώθηκαν από το Κεμαλικό καθεστώς. Για όλους εμάς όμως τους απογόνους των ανθρώπων αυτών εκτός από ημέρα εθνικής μνήμης είναι και μια μέρα βαθιάς θλίψης και χρέους που κάθε χρόνο μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Και τούτο διότι βρισκόμαστε σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι για την πατρίδα στις μέρες μας  που είναι αναγκαίο όσο ποτέ να ανατρέξουμε στις ρίζες και  την ιστορική μας γνώση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλα εκείνα που τα τελευταία χρόνια μαστίζουν την καθημερινότητά και στοιχειώνουν το μέλλον μας.

Ο Σύλλογος Ποντίων Εύβοιας "Οι Κομνηνοί" συνεχίζοντας τον πολυετή αγώνα του Ποντιακού Ελληνισμού για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σας προσκαλεί να δώσετε το παρόν στις 3ήμερες δράσεις που διοργανώνει.

Παρασκευή 19 Μαΐου - Παραλία Χαλκίδας (στρογγυλό):

- Ενημερωτικό Περίπτερο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας με προβολή αρχειακού υλικού, φωτογραφιών και ιστορικών στοιχείων για τη Γενοκτονία των Ποντίων παρουσία των μελών και του Δ.Σ του συλλόγου.

Σάββατο 20 Μαΐου - Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας:

- Το πρωί του Σαββάτου λαμβάνει χώρα τουρνουά Ποδοσφαίρου στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας με τη συμμετοχή ομάδων Νέων της Αριστοτελείου Ακαδημίας καθώς των συλλόγων Ελλήσποντου και Προποντίδας.

Κυριακή 21 Μαΐου - Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (παλαιό νεκροταφείο):

- Επιμνημόσυνη Δέηση στα 353000 θύματα της Γενοκτονίας.