Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Κοινή Απόφαση των Ποντιακών Συλλόγων του Δήμου Παύλου Μελά

Κοινή Απόφαση των Ποντιακών Συλλόγων του Δήμου Παύλου Μελά
Κοινή Απόφαση των Ποντιακών Συλλόγων του Δήμου Παύλου Μελά

Με έκπληξη διαβάσαμε σε έγκυρη ηλεκτρονική ιστοσελίδα δημοσίευμα που αναφέρεται σε κοινή εκδήλωση των συλλόγων μας. Μας προκάλεσε θλίψη το γεγονός, του ότι παρερμηνεύεται και χρησιμοποιείται –αν είναι δυνατόν- η για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωση εκδήλωσης στο Δήμο Παύλου Μελά, για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Με πνεύμα ενότητας στην πράξη και όχι στα λόγια, οι τρεις ποντιακοί σύλλογοι του Δήμου Παύλου Μελά (Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» – Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης» – Ένωση Ποντίων Πολίχνης), συνεργαζόμενοι δημιουργικά και με την πολύτιμη αρωγή του Τμήματος Πολιτισμού-Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά, αποφάσισαν, για μια ακόμη φορά και φέτος, την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, να τιμήσουν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Να τιμήσουν τις 353.00 αθώες ψυχές, οι οποίες ακόμα ζητούν δικαίωση.

Δυστυχώς κάποιοι βιάστηκαν να εξάγουν αυθαίρετα συμπεράσματα, θα θέλαμε να ελπίζουμε χωρίς απώτερο στόχο. Θα μπορούσαν να τα είχαν αποφύγει αν επικοινωνούσαν με τις διοικήσεις των συλλόγων μας. Ξεκαθαρίζουμε ότι η εκδήλωσή μας ΔΕΝ πρόκειται για διχαστική κίνηση αλλά εκδήλωση στήριξης για την μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική συγκέντρωση της Π.Ο.Ε. στη Θεσσαλονίκη.

Γι’ αυτό τους πληροφορούμε, ότι όπως αναφέρεται και στην πρόχειρη αφίσα που κυκλοφόρησε ηλεκτρονικά, «Σκοπός του συνόλου των εκδηλώσεων είναι η  διατήρηση της ιστορικής μνήμης και απονομή τιμής στην Ημέρα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (19 Μαΐου)».

Καλούμε μαζικά τα μέλη και τους φίλους μας, να δώσουμε και φέτος βροντερό παρών με υψωμένα τα λάβαρα των συλλόγων μας, στην εκδήλωση της Π.Ο.Ε. στην πλατεία Αγίας Σοφίας και στη πορεία προς το Τούρκικο προξενείο.

Σημείωση e-Pontos:

Παραλείπουν βέβαια οι τρεις σύλλογοι να κάνουν αναφορά στο όνομα της "έγκυρης" ηλεκτρονικής ιστοσελίδας.

Προς αποφυγή παρερμηνειών γνωρίζουμε ότι δεν εννοούν το e-Pontos.

Όμως καλό είναι να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους και να μην "τσουβαλιάζουμε" τους πάντες.