Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Αλέξανδρεια και Μελίκη αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στις εκδηλώσεις ΠΟΕ και ΠΟΠΣ

Αλέξανδρεια και Μελίκη αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στις εκδηλώσεις ΠΟΕ και ΠΟΠΣ
Αλέξανδρεια και Μελίκη αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στις εκδηλώσεις ΠΟΕ και ΠΟΠΣ

Ο Ποντιακός Σύλλογος Αλεξάνδρειας με έτος ιδρύσεως το 1958 και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Μελικής και Περιχώρων "Η Ρωμανία" με έτος ιδρύσεως το 2014 μετά από απόφαση των Δ.Σ. αποφάσισαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας να μην συμμετάσχουν στο Παιδικό Φεστιβάλ του Σ.Πο.Σ. της Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας αλλά και σε καμία εκδήλωση ούτε της Π.Ο.Ε ούτε της Π.Ο.Π.Σ

Σεβόμενοι πάντα τις αρχές της δημοκρατίας και τους σκοπούς που πρέπει να έχουν οι ποντιακοί σύλλογοι καταδικάζουμε οποιαδήποτε κίνηση διάσπασης του ποντιακού χώρου. Βασικός μας σκοπός είναι η ενότητα και χειροκροτούμε οποιαδήποτε κίνηση που έχει ενωτικό χαρακτήρα ενώ καταδικάζουμε κάθε κίνηση που αποσκοπεί σε προσωπικά συμφέροντα είτε οικονομικά είτε πολιτικά.

Ο Ποντιακός Σύλλογος Αλεξάνδρειας με έτος ιδρύσεως το 1958 και ο αδελφός Σύλλογος Ποντίων Μελικής και Περίχωρων "Η Ρωμανία με έτος ιδρύσεως το 2014 με αίσθημα ευθύνης καταδικάζουν κάθε μορφή σωματικής και ψυχολογικής βίας.

Ο Ποντιακοί Σύλλογοι θα βρίσκονται πάντα κοντά σε πραγματικούς αγώνες και θα είναι πάντα διπλά σε κάθε σύλλογο που θα θέλει την ενότητα και την προκοπή του Ποντιακού στοιχείου.

Όταν λοιπόν αποφασίσουν τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα να κάνουν κινήσεις και να δημιουργήσουν πραγματικές προϋποθέσεις για την ΕΝΟΤΗΤΑ του Ποντιακού στοιχείου τα λάβαρα μας θα είναι πάντα εκεί δυναμικά όπως κάνουμε από το 1958 και το 2014.

Με τιμή

Ποντιακός Σύλλογος Αλεξάνδρειας

Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Μελίκης και Περιχώρων "Η Ρωμανία"