Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Υποστολής Σημαίας στο Λευκό Πύργο από Άγημα Ποντίων


Υποστολή σημαία στο Λευκό Πύργο από άγημα Ποντίων
Υποστολή σημαία στο Λευκό Πύργο από άγημα Ποντίων

Εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων διοργανώνει την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, με τη συμμετοχή της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6.30 το απόγευμα με τη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και θα συνεχιστούν με την πορεία προς τον Λευκό Πύργο, μέσω της Λεωφόρου Νίκης.

«Η παρουσία των φορέων του Προσφυγικού Ελληνισμού στις εκδηλώσεις τονίζει το πάγιο αίτημα για Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Χριστιανικών Λαών της Ανατολής. Η συμμετοχή όλων μας στην τελετή μνημοσύνης για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού,είναι φωνή για την αποκατάσταση της ιστορικής αδικίας και για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή στις εκδηλώσεις και φόρο τιμής στα 353.00 θύματα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

6.30 μ.μ. Συγκέντρωση Σωματείων, Φορέων, Νεολαίας στην Πλατεία Αριστοτέλους(παραλία). 
7.30 μ.μ. Πορεία Μνήμης προς το Λευκό Πύργο μέσω της Λεωφόρου Νίκης. 
8.30 μ.μ. Επίσημη Τελετή Υποστολής Σημαίας στο Λευκό Πύργο από Άγημα Ποντίων και τη Στρατιωτική Μουσική του Γ’ Σώματος Στρατού.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν
⦁ η Ομάδα «Aidos» και ο «Κύκλος» με 40 κρουστά. 
⦁ Τραγουδά για τον Πόντο η Έλενα Κασαμπαλίδου.
⦁ Η Χορωδία του 2ο Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, με τη συμμετοχή του συγκροτήματος ARGO και το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα «Ποντοπόροι», ερμηνεύει για πρώτη φορά το τραγούδι «Αετός», το οποίο συνέθεσαν δύο μαθήτριες του Σχολείου.  
⦁ Πυρρίχιος χορός Σερρα και χορός των Μαχαιριών.
⦁ Κατάθεση ψηφίσματος στο Τουρκικό  Προξενείο.

Πέριξ του Λευκού Πύργου
⦁ 1ο Τουρνουά Μνήμης από την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής, αξιολογήμενο από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.
⦁ Δράση για παιδιά - «Ταξιδεύοντας με τις μνήμες των προγόνων  μας» 
⦁ Από το Εργαστήριο τέχνης «ART FACTORY», χώρος ανάπτυξης ανθρώπινης δημιουργικότητας.