Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Για ποιο λόγο ο Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί σε εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Για ποιο λόγο ο Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί σε εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
Για ποιο λόγο ο Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί σε εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Για τα στελέχη της ΝΔ, η χρονική συγκυρία που δημοσιοποιήθηκε η συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη στην οποία εξαπέλυε πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και την ίδια ώρα μιλούσε με κολακευτικά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα, μόνο τυχαία δεν ήταν. 

Ήρθε ακριβώς λίγες ώρες μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για τα νέα επώδυνα μέτρα που θα πλήξουν τους Έλληνες πολίτες. Όπως εξηγούσε στο Newpost, στέλεχος του γαλάζιου επιτελείου, αυτή τη στιγμή βολεύει το Μέγαρο Μαξίμου να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας από τη σκληρή συμφωνία στην αντιπαράθεση Σαββίδη - αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, για την οδό Πειραιώς, πίσω από το επικοινωνιακό του θέματος, υπάρχει και η ουσία. «Η χθεσινή συνέντευξη είναι αποκαλυπτική της διαπλοκής που επεκτείνεται με προκλητικό τρόπο, με ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου», λένε από τη ΝΔ και ξεκαθαρίζουν σχετικά με την «πρόβλεψη» Σαββίδη ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα εκλεγεί ποτέ πρωθυπουργός, πως «το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες». Σύμφωνα με πληροφορίες στο επιτελείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κινηθούν θεσμικά, καθώς θεωρούν ότι η δημοκρατική συνείδηση των Ελλήνων είναι αρκετά υψηλή και πως οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν.

Απαντώντας στις αιτιάσεις πώς είναι δυνατόν η ΝΔ που μάχεται για την επιχειρηματικότητα να βάζει απέναντί της επιχειρηματίες, κορυφαίο γαλάζιο στέλεχος σχολίαζε στο Newpost: «Μπορεί να λέει ένας επιχειρηματίας ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να γίνει πρωθυπουργός; Και μάλιστα δυο μέρες αφού του σβήστηκε πρόστιμο στη Βουλή; Μπορούμε να δεχτούμε σε μια δημοκρατία, ότι μπορεί όποιος έχει λεφτά να κάνει κουμάντο στην Ελλάδα;».

Στην οδό Πειραιώς όμως γνωρίζουν, ότι η παρέμβαση Σαββίδη έχει έναν ακόμη στόχο: να δημιουργήσει νέο κύκλο εσωκομματικής αντιπαράθεσης στη ΝΔ. Αρκετοί βουλευτές, ειδικά αυτοί που εκλέγονται στη Βόρεια Ελλάδα έχουν από καλές ως άριστες σχέσεις με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και συνήθως καραμανλικές ρίζες στο κόμμα είτε προέρχονται από το ποντιακό στοιχείο. Για τον λόγο αυτό χθες ο κ. Μητσοτάκης στη συνεδρίαση των τομεαρχών του, επεσήμανε στα στελέχη του να μην ξεχνούν ότι «από την κρίση θα βγούμε μόνο όλοι μαζί ενωμένοι».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newpost, προκειμένου να ενισχυθεί η παρουσία της ΝΔ στο κομμάτι του ποντιακού ελληνισμού όπου έχει ισχυρά ερείσματα ο κ. Σαββίδης, ορισμένοι βουλευτές που εκλέγονται στη Μακεδονία, πρότειναν στην ηγετική ομάδα ο κ. Μητσοτάκης να πάρει μέρος σε κάποιες από τις εκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων που τιμάται στις 19 Μαΐου.

Πηγή: NewPost