Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Επετειακό αφιέρωμα για την «Γενοκτονία των Ποντίων» παρουσιάστηκε στα «Κωνσταντίνεια 2017»

Επετειακό αφιέρωμα για την «Γενοκτονία των Ποντίων» παρουσιάστηκε στα «Κωνσταντίνεια 2017»
Επετειακό αφιέρωμα για την «Γενοκτονία των Ποντίων» παρουσιάστηκε στα «Κωνσταντίνεια 2017»

Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 στον Πειραϊκό Σύνδεσμο στον Πειραιά, ο Όμιλος Γυναικών Πειραιά για τις Τέχνες, τα Γράμματα, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες «Εξάλειπτρον» παρουσίασε επετειακό αφιέρωμα για την «Γενοκτονία των Ποντίων» στο πλαίσιο του εορτασμού των «Κωνσνταντίνειων 2017» με την υποστήριξη της Ποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) και με αφορμή την υποδοχή και φιλοξενία της πρωτότυπης Ιερής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η ηθοποιός Ματθίλδη Μαγγίρα, ενώ χαιρέτισαν οι: η πρόεδρος του Ομίλου «Εξάλειπτρον» κα. Νανά Λάτση, καθώς επίσης εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου ο Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Καπογιάννης πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πειραιώς όπου και έκανε απονομή τιμητικών πλακετών στην πρόεδρο κα. Νανά Λάτση και στο μαέστρο – συνθέτη κ. Μιχάλη Κοκκίνη.

Την εκδήλωση έκλεισε η ιστορική χορωδία Νίκαιας η οποία καθοδηγούταν από τον μαέστρο Μιχάλη Κοκκίνη και στο πιάνο ήταν ο Ανδρέας Πριονάς.

Την βραδιά εκείνη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων και οι εξής: ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης π. Ιωάννης Παναγιώτου με τον εφημέριο πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο, ο περιφερειάρχης νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, η αντιδήμαρχος Πειραιά κα. Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, ο αντιπρόεδρος του Σ.Πο.Σ. Ν. Ελλάδος & Νήσων της ΠΟΕ, ο έφορος καλλιτεχνικού του Π.Σ. κ. Γιώργος Δρούζας, η Γεν. Γραμ. της φιλολογικής στέγης κα. Σοφία Σπύρου, ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Αλιφραγκής, η κα. Μάγδα Ρούσσου, ο μεσίτης κ. Γιάννης Ηλίας, από το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γυναικών Πελοποννήσου η κα. Βάσω Γανωτοπούλου, ο κ. Παναγιώτης Πρεδάρης, και πολλοί φίλοι του Ομίλου «Εξάλειπτρον» καθώς και εκπρόσωποι των Ποντίων. Την εφημερίδα μας εκπροσώπησε ο κ. Δημήτρης Κρητικός.