Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Στο Μόντρεαλ του Καναδά, το Φεστιβάλ της Παμποντιακής Νεολαίας Βορείου Αμερικής

Στο Μόντρεαλ του Καναδά, το Φεστιβάλ της Παμποντιακής Νεολαίας Βορείου Αμερικής
Στο Μόντρεαλ του Καναδά, το Φεστιβάλ της Παμποντιακής Νεολαίας Βορείου Αμερικής

του Ζώη Μαρίνου

Με τη συμμετοχή νέων από 12 διαφορετικές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά φιλοξενείται από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου στο Μόντρεαλ το 10ο Παμποντιακό Φεστιβάλ Νεολαίας Βορείου Αμερικής.

Έως τώρα οι συμμετοχές στην δέσμη εκδηλώσεων και συναντήσεων του Φεστιβάλ έχουν ξεπεράσει τις 200. Με τους διοργανωτές να θεωρούν ότι ο τελικός αριθμός θα φτάσει και θα υπερβεί τις 300 συμμετοχές.

Στο 10ο Φεστιβάλ Νεολαίας θα εκπροσωπηθούν ποντιακές οργανώσεις από το Μόντρεαλ, το Τορόντο, τη Νέα Υόρκη, την Ατλάντα, το Οχάιο, τη Βοστώνη, τη Φιλαδέλφεια, το Κονέκτικατ, το Σικάγο κ.ά., ενώ, μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος και σε παραδοσιακό γλέντι που θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου 24 Ιουνίου σε εξωτερικό χώρο, στο πάρκο Χάουαρντ του Μόντρεαλ, με την Αντωνία Καραγιαννίδη, τον Παντελή Κυρκενίδη και άλλους γνωστούς μουσικούς και με ελεύθερη είσοδο.

Μεταξύ των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ (στο ξενοδοχείο «Holiday Inn») περιλαμβάνονται και workshops για τα παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια, τη μουσική και τις φορεσιές. «Είναι χαρά για εμάς να φιλοξενούμε στο Μόντρεαλ αυτή την πολύ σπουδαία συνάντηση», είπε στον «Ε.Κ.», εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του δραστήριου Συλλόγου Ποντίων Μόντρεαλ «Εύξεινος Πόντος», ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Πέρυσι το Παμποντιακό Φεστιβάλ Νεολαίας Βορείου Αμερικής είχε φιλοξενηθεί στην Ατλάντα.


Το e-Pontos θα δώσει το παρών σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση και θα καταγράψει όλες τις εκδηλώσεις και τις εργασίες του 10ου Παμποντιακού Φεστιβάλ Νεολαίας.