Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Καταδικάσθηκε ο άνδρας που βεβήλωσε το μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Καταδικάσθηκε ο άνδρας που βεβήλωσε το μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Καταδικάσθηκε ο άνδρας που βεβήλωσε το μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Με ποινή φυλάκισης έξι μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάσθηκε χθες, ο κατηγορούμενος για το αδίκημα της φθοράς του ιστορικού μνημείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων «Πυρρίχιο Πέταγμα» στην πλατεία Αλεξάνδρας.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δήλωσε μεταμέλεια για την πράξη του, καταδικάστηκε από το Α’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, όπου εκδικάσθηκε η υπόθεση, ενώ στη δίκη παραστάθηκε η νομική υπηρεσία του δήμου Πειραιά.

Σημειώνεται ότι η βεβήλωση του μνημείου είχε σημειωθεί λίγες μόνο μέρες μετά από την τελετή των αποκαλυπτηρίων που είχε πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου στην πλατεία Αλεξάνδρας, στο πλαίσιο του εορτασμού που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για την Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Oδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης ο υπεύθυνος για τη βεβήλωση του  Μνημείου Γενοκτονίας των Ποντίων στην πλατεία Αλεξάνδρας. Εύχομαι να μην υπάρξουν στο μέλλον παρόμοιες πράξεις, οι οποίες αποτελούν ντροπή και ασέβεια στην ιστορία και στον πολιτισμό  μας. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι τέτοιου είδους ενέργειες θα έχουν την τιμωρία που τους αρμόζει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Δικαιοσύνη και να καλέσω γι΄ ακόμα μια φορά τους δημότες να καταγγέλλουν χωρίς φόβο τέτοιου είδους φαινόμενα. Πιστεύω πως οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε, έτσι ώστε να  μπει ένα  τέλος στα φαινόμενα βανδαλισμού, τα οποία πολλαπλασιάστηκαν ανεξήγητα το τελευταίο διάστημα. Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τη δημόσια περιουσία, γιατί είναι  περιουσία του κάθε δημότη».

Σχετικά θέματα





- Το Μνημείο για την Γενοκτονία των Ποντίων