Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Ήρθε η ώρα για μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων και στην Κομοτηνή;

Ήρθε η ώρα για μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων και στην Κομοτηνή;
Ήρθε η ώρα για μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων και στην Κομοτηνή;

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 4 Ιουνίου στο Κοκκινόχωμα στην Πλατεία Γενοκτονίας, με κεντρική ομιλήτρια την Αντιπρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Χρύσα Μαυρίδου.

Το μνημείο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ποντίων Κοκκινοχώματος, με την κ. Μαυρίδου να τονίζει πως αποτελεί ένα μνημείο το οποίο θα θυμίζει στις επόμενες γενιές ότι οι Πόντιοι είναι εδώ, δεν σιωπούν και διεκδικούν το δικαίωμα στη μνήμη και την αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και όλων των γενοκτονιών, ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Πέρα αυτού όμως είναι και ένα μνημόσυνο στους άταφους νεκρούς τους, και ένα ηχηρό μήνυμα ότι θα μεταγγίσουν τη μνήμη στις νεότερες γενιές για να συνεχίσει να διεκδικεί, για ένα μέλλον χωρίς γενοκτονίες.

Αυτό ακριβώς το μήνυμα πιστεύει η κ. Μαυρίδου ότι θα πρέπει να αναπεμφθεί και από την Κομοτηνή, και, θεωρώντας πως αυτό βρίσκεται και στη σκέψη πολλών ποντίων που κατοικούν στη Ροδόπη, τόνισε πως καλό θα ήταν, στο εγγύς μέλλον, να ανεγερθεί ένα μνημείο Γενοκτονίας και στην πόλη της Κομοτηνής.

Ελπίζουμε η πρόταση να βρει ευήκοα ώτα… Κ.Μ.

Πηγή: Παρατηρητής της Θράκης