Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Ζώης: «Περιμένουν το έναυσμα οι Πόντιοι του εξωτερικού»

Ζώης: «Περιμένουν το έναυσμα οι Πόντιοι του εξωτερικού»
Ζώης: «Περιμένουν το έναυσμα οι Πόντιοι του εξωτερικού»

Για την εξαγγελία του Δημήτρη Καλαϊτζίδη περί της προσθήκης του «Πόντου» στο όνομα του Απόλλωνα, αλλά και όλη την προσπάθεια που γίνεται από την οικογένεια Καλαϊτζίδη στον κοκκινόμαυρο σύλλογο μίλησε στο Μetropolis 95,5 ο πρόεδρος της Ενωσης Ποντίων Καλαμαριάς, φίλαθλος του Απόλλωνα και πρώην μέλος της διοίκησης της ομάδας. Κώστας Ζώης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Ζώης στον Δημήτρη Κανελλάκη και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο»:

«Πρέπει να γίνει η υπέρβαση. Όλα τα χρόνια υποστηρίζουμε ότι ο Απόλλων είναι εκφραστής του ποντιακού ελληνισμού στο χώρο του αθλητισμού, αλλά δεν μπορέσαμε να το εκμεταλλευτούμε. Πρέπει να γίνει αυτή η αλλαγή χωρίς να προσβάλλουμε την πόλη μας και επειδή έρχομαι σε επαφή με ποντιακής καταγωγής ανθρώπους ανά τον κόσμο με ρωτάνε: Θα γίνουμε επιτέλους Απόλλων Πόντου; Είναι μια άλλη προσέγγιση στον ποντιακό ελληνισμό και ευκαιρία να τους φέρουμε κοντά μας. Ενημερώνονται όλοι από μακριά για τον Απόλλωνα. Την πιο μεγάλη εντύπωση μου έκανε ότι το ΄93 που δεν υπήρχε ίντερνετ στην Κύπρο συνομίλησα με ανθρώπους 60 χρονών που μου έλεγαν τους παίκτες του ΄58 και μου ανέλυσαν όλο το πλάνο εκείνης της χρονιάς. Ο κόσμος ενημερώνεται, απλά περιμένει το έναυσμα να γίνει ο Απόλλων μεγάλος, να ανήκει στον ποντιακό ελληνισμό, με έδρα την Καλαμαριά».

Για το πώς αντιμετωπίζουν τον Απόλλωνα οι άλλοι φίλαθλοι:
«Τη θεωρούν μια συμπαθέστατη ομάδα που έχει αδικηθεί. Η καταγωγή είναι αυτή που δημιουργεί οπαδούς στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Θέλω να σταθώ όμως στην προσπάθεια που γίνεται τώρα. Είναι η κατάλληλη στιγμή διότι αυτές οι προϋποθέσεις υπάρχουν με τους αδελφούς Καλαϊτζίδη».

Για τη γνώμη που έχει για τον Καλαϊτζίδη:
«Τον Δημήτρη τον Καλαϊτζίδη τον ξέρω χρόνια μέσα από τα ποντιακά. Εδώ και 7 χρόνια είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς, τον γνωρίσαμε ως προπονητή και ως παράγοντα και είδαμε ότι είχε αποτέλεσμα η προσπάθειά του παρά τον πόλεμο που δεν δέχθηκε. Είναι η καλύτερη χρονιά του όσον αφορά το θέμα της συσπείρωσης των φιλάθλων, οργανωμένων και μη οργανωμένων. Αυτό οφείλεται και σε αυτούς τους ανθρώπους, διότι υπάρχει υγεία. Είμαστε ενωμένοι και το εισπράττει και ο κ. Καλαϊτζίδης. Έχουμε έναν υγιέστατο ερασιτέχνη. Ο Αλέξανδρος Νεράντζης τα καταφέρει και το μήνυμα είναι αυτό να έρθουν να βοηθήσουν. Δεν έχει ανάγκη η διοίκηση Καλαϊτζίδη να μαζέψει χρήματα. Αλλά θέλει υποστήριξη και θέλει γεμάτη κερκίδα».

Τέλος, για το ότι πάει στο γήπεδο με τον γιο του:
«Είδαμε όλα τα παιχνίδια μαζί. Ο Απόλλων είναι μια ομάδα που μπορεί ένας πατέρας να πάρει το παιδί του και να δει ένα παιχνίδι. Χωρίς επεισόδια και έκτροπα. Είδαμε πολλά ματς με τη γυναίκα μου και τα 4 παιδιά μου».

Πηγή: Metrosport