Ποντιακή παράδοση, να τη φας στο τηγάνι |
Με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά συμμετείχαν τα παιδιά την Παρασκευή 14 Ιουλίου στην εκδήλωση της παιδικής γαστρονομίας, όπου ετοίμασαν περέκ, ένα ποντιακό έδεσμα με τυρί το οποίο είναι και εύκολο και νόστιμο.
Οι μικροί μάγειρες ετοίμασαν τη ζύμη, έβαλαν το τυρί και στη συνέχεια το έδωσαν στους μάγειρες για να το τηγανίσουν, και κατόπιν γεύτηκαν τους καρπούς της προσπάθειάς τους.
Στόχος του Συλλόγου, σημείωσε η κ. Μαυρίδου, είναι να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στην παράδοση, αφού άλλωστε από τη στιγμή που το δημιούργησαν μόνοι τους, δεν θα το ξεχάσουν ποτέ, και έτσι θα το αντιμετωπίζουν με περισσότερο ενδιαφέρον και θα βάλουν και τους γονείς τους στη διαδικασία της ποντιακής μαγειρικής.
«Αν δεν επενδύσουμε στα άλλα κομμάτια της παράδοσης, στη γλώσσα μας και στη διάσωσή της, στην διατροφή, τότε θα μείνει στείρα» σημείωσε, τονίζοντας πως στόχος τους είναι αυτή η διοργάνωση να γίνει από την επόμενη χρονιά πριν τον διαγωνισμό γαστρονομίας των ενηλίκων, ώστε να συνδεθεί πιο στενά.
Πηγή: Παρατηρητής της Θράκης