Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Βουτσάς ή "Βουτσίδης" και Βαμβακίδης για το «Ζωή και κότα... με χαβίτς και με κορκότα!

 Βουτσάς ή "Βουτσίδης" και Βαμβακίδης για το «Ζωή και κότα... με χαβίτς και με κορκότα!
 Βουτσάς ή "Βουτσίδης" και Βαμβακίδης για το «Ζωή και κότα... με χαβίτς και με κορκότα!

Ο Κώστας Βουτσάς ή "Βουτσίδης" επί το ποντιακότερον, μαζί με τον Τάκη Βαμβακίδη, μίλησαν για την παράσταση «Ζωή και κότα... με χαβίτς και με κορκότα!», που παρουσιάζεται το βράδυ της Δευτέρας 3 Ιουλίου 2017 στο θέατρο Άλσους, στη Βέροια, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Καλλιθέα" που συνεργάζεται με τον θίασο "Τ' εμετέρ" για την παράσταση.

Η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με σχετική καθυστέρηση, καθώς ο Κώστας Βουτσάς, μαγεμένος από το περιβάλλον της Παναγίας Σουμελά, απόλαυσε εκλεκτούς μεζέδες, αλλά και παρασπόνδησε πίνοντας εκλεκτό τσίπουρο - στο οποίο δεν είναι συνηθισμένος - με συνέπεια να αφεθεί στην αγκαλιά του Μορφέα... Χαλάλι του όμως!

Με κέφι έφηβου, ο μεγάλος ηθοποιός ξεδίπλωσε αναμνήσεις απ' το παρελθόν, θυμήθηκε την εποχή που υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στη Βέροια και μνημόνευσε με συγκίνηση δύο πολύ καλούς φίλους που δεν ζουν πια, τον Γιώργο Βλαχογιάννη και τον Βαγγέλη Τριανταφυλλίδη.


Ο Τάκης Βαμβακίδης, πηγαίος και ανεξάντλητος όπως πάντα, αφηγήθηκε με μοναδικό τρόπο ένα παροιμιακό ανέκδοτο για την ...εφορία και στη συνέχεια μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, μέχρι να γίνει πράξη το εγχείρημα μιας ποντιακής επιθεώρησης.

Για το έργο και τη δική της συμμετοχή μίλησε και η ηθοποιός Έρρικα Νικολαΐδου.

Ο Τάκης Βαμβακίδης ευχαρίστησε από καρδιάς τη φιλοξενία που επιφύλαξε ο κόσμος της πόλης και της περιοχής και εξήρε την αγόγγυστη συμπαράσταση από τον Σύλλογο της Καλλιθέας και τον πρόεδρό του, Κώστα Τοπαλίδη.

Πηγή: VeriaNet