Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Με Ποντιακό γλέντι ξεκίνησε το διήμερο εκδηλώσεων των Ποντίων Αλεξάνδρειας

Με Ποντιακό γλέντι ξεκίνησε το διήμερο εκδηλώσεων των Ποντίων Αλεξάνδρειας
Με Ποντιακό γλέντι ξεκίνησε το διήμερο εκδηλώσεων των Ποντίων Αλεξάνδρειας

του Βασίλη Σιμόπουλου

Στο προαύλιο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας φιλοξενήθηκε η πρώτη βραδιά των διήμερων εκδηλώσεων του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας.

Και αυτή περιλάμβανε ένα αμιγώς ποντιακό γλέντι με εξαιρετικούς καλλιτέχνες, παραδοσιακά χορευτικά και χορό από όλο τον κόσμο.

Στο πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα πρωταγωνίστησαν: Στο τραγούδι ο σπουδαίος καλλιτέχνης Κώστας Θεοδοσιάδης μαζί με τον δικό μας ταλαντούχο Παντελή Πετρίδη. Στη λύρα ο μοναδικός Στέφανος Σισμανίδης, στο νταούλι οι Γιάννης Πολυχρονίδης με τον Ηλία Αποστολίδη και στο αρμόνιο ο Ηλίας Ρακόπουλος, ήταν όλοι εκπληκτικοί!


Προσκεκλημένος του ντόπιου Συλλόγου ήταν ο Σύλλογος Ποντίων Ριζού Πέλλας, με το υπέροχο χορευτικό του τμήμα και επικεφαλής την Πρόεδρό του, κα Έφη Παπαδοπούλου.

Μεταξύ του κόσμου δεν έλειψαν και οι παρουσίες εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τον αντιδήμαρχο κ. Χαράλαμπο Βουλγαράκη και τον αντιπρόεδρο του ΟΠΑΚΟΜ κ. Στέφανο Γκιουρτζή να δίνουν το παρόν. Όπως επίσης και εκπρόσωποι γειτονικών ποντιακών συλλόγων όπως αυτοί των  Κομνηνών Πλατέος, του Συλλόγου Ποντίων Μελίκης και Σταυρού.


Το «κλου» της βραδιάς ήταν αναμφισβήτητα η τούρτα-έκπληξη για τον χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας κ. Βαγγέλη Λάχανη, για τα αποψινά του γενέθλια!

Το διήμερο κορυφώθηκε το Σάββατο, με τη μεγάλη συναυλία του κορυφαίου Βασίλη Παπακωνσταντίνου, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας.

Πηγή: Έμβολος