Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Σουηδοί βουλευτές προσφεύγουν κατά του Ερντογάν για «Γενοκτονία»

Σουηδοί βουλευτές προσφεύγουν κατά του Ερντογάν για «Γενοκτονία»
Σουηδοί βουλευτές προσφεύγουν κατά του Ερντογάν για «Γενοκτονία»

Είναι γνωστό ότι τα γεγονότα της περιόδου 1914-1922 στα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, καταδεικνύουν την πρόθεση των Νεοτούρκων και του κεμαλικού καθεστώτος να καταστρέψουν τον Ελληνισμό της Μ. Ασίας και της Αν. Θράκης, όπως και όλους τους άλλους χριστιανικούς πληθυσμούς της περιοχής.

Μπορεί, λοιπόν, η Τουρκία να μην έχει καταδικαστεί εν έτη 2017 για τη Γενοκτονία που διέπραξε στις αρχές του 20ου αιώνα στους Έλληνες και τους άλλους Χριστιανικούς πληθυσμούς της Ανατολής, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζει να διαπράττει κάτι αντίστοιχο και σήμερα.

Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν Σουηδοί βουλευτές εναντίον του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο κατηγορούν για «γενοκτονία» στις κουρδικές περιοχές, που διαπράχθηκε μετά την επανέναρξη το 2015 των συγκρούσεων μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κούρδων αυτονομιστών.

Πέντε βουλευτές του Πράσινου Κόμματος και του Αριστερού Κόμματος κατέθεσαν μήνυση στο Διεθνές Τμήμα της εισαγγελίας της Στοκχόλμης για «γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κι εγκλήματα πολέμου», δήλωσε η Ανίκα Λίλεμεντς, βουλευτίνα των Πρασίνων, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Η μήνυση «εμπλέκει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως και πολλούς από τους υπουργούς» της κυβέρνησής του, μεταξύ αυτών τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εσωτερικών και Άμυνας, πρόσθεσε η ίδια.