Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας εκφράζει την βαθιά του λύπη για τον θάνατο του Δ. Ποιμενίδη

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας εκφράζει την βαθιά του λύπη για τον θάνατο του Δ. Ποιμενίδη

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την βαθιά του λύπη για τον θάνατο του Δαμιανού Ποιμενίδη, επίτιμου προέδρου της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς, Κερατσινίου- Δραπετσώνας, εξέδωσε ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

Στην ανακοίνωση του ο Δήμος τονίζει: Η πόλη μας έγινε φτωχότερη, καθώς έχασε έναν σπουδαίο άνθρωπο, φορέα των παραδοσιακών αξιών του Πόντου, έναν μαχητή της διατήρησης των ηθών και των εθίμων των προγόνων μας. Του οφείλουμε πολλά για την πολύτιμη παρακαταθήκη, που αφήνει τόσο σε εμάς όσο και στις επόμενες γενιές.

Ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στους συγγενείς και στους οικείους του εκλιπόντος.

Επίσης τα θερμά της συλλυπητήρια εξέφρασε με επιστολή της στο e-Pontos και η βουλευτής Β' Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη.

Στην ανακοίνωση της, η κ. Κασιμάτη τονίζει:

Με τον θάνατο του Δαμιανού Ποιμενίδη χάσαμε στον Πειραιά έναν αληθινό ευπατρίδη του Πόντου, μια σεβάσμια μορφή με προσήνεια και πολύπειρο λόγο, που συμπύκνωνε την ψυχή της προσφυγικής - προπολεμικής Δραπετσώνας, καθώς είχε ζήσει ο ίδιος την αγωνία αυτού του τόπου για ζωή με εντιμότητα και αλληλεγγύη. 

Ο αείμνηστος Δαμιανός Ποιμενίδης, ως πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς - Κερατσινίου - Δραπετσώνας, αφιερώθηκε στη διάσωση των ηθών και των παραδόσεων του Ποντιακού Ελληνισμού, στη μεταλαμπάδευσή τους στις νέες γενιές των προσφυγικών γειτονιών μας στον Πειραιά και στη δικαίωση του ποντιακού ζητήματος.

Έμπρακτη τιμή στη μνήμη του θα είναι η συνέχιση του έργου του εδώ και το βάθεμα στην υποστήριξη του ανθρωπιστικού σκοπού της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του εκλιπόντος, στο Δ.Σ. και τα μέλη της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς - Κερατσινίου - Δραπετσώνας, αλλά και σε ολόκληρη την ποντιακή οικογένεια.

Σχετικά θέματα