Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

''Η Παναγία Σουμελά υπήρξε πάντοτε προστάτιδα του Ποντιακού Ελληνισμού''

''Η Παναγία Σουμελά υπήρξε πάντοτε προστάτιδα του Ποντιακού Ελληνισμού''
''Η Παναγία Σουμελά υπήρξε πάντοτε προστάτιδα του Ποντιακού Ελληνισμού''

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 16 Ιουλίου το 19ο συναπάντημα νέων στις εγκαταστάσεις του Ιερού Προσκυνήματος Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο Ημαθίας.

Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας,Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν απονομές των αναμνηστικών, κατάθεση στεφάνων και ο καθιερωμένος μεγάλος χορός μπροστά από τον Ιερό Ναό.

Το Συναπάντημα αποτελεί την ετήσια συνάντηση στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, των νέων ποντιακής καταγωγής από όλη την Ελλάδα και τη Διασπορά.


Κάθε χρόνο και για ένα τετραήμερο, πολυπληθείς αντιπροσωπείες, διανυκτερεύουν στην Παναγία Σουμελά και συμμετέχουν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Στη συνάντηση αυτή, που έχει πλέον καταστεί θεσμός, η Οργανωτική Επιτροπή σε συνεργασία με το Σωματείο και το Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» ετοιμάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Επιλέγουν κάθε χρονιά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για επίκαιρα κοινωνικά, πολιτιστικά και ιστορικά θέματα του Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ δίδεται η ευκαιρία να γίνει η γνωριμία με καταξιωμένους επιστήμονες, συγγραφείς και καλλιτέχνες που συμβάλλουν στην τεκμηρίωση, καταγραφή της Παράδοσης.

Μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, εδώ...