Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Με το μετάλλιο της Παναγίας Σουμελά, τίμησαν τους Ματθαίο και Κων/νο Τσαχουρίδη (Φωτο)

Με το μετάλλιο της Παναγίας Σουμελά, τίμησαν τους Ματθαίο και Κων/νο Τσαχουρίδη
Με το μετάλλιο της Παναγίας Σουμελά, τίμησαν τους Ματθαίο και Κων/νο Τσαχουρίδη (Φωτο Ι.Μ. Βέροιας)

της Χριστίνας Κοτανίδου

Με το κλείσιμο της πρώτης εισήγησης, στα πλαίσια της δεύτερης μέρας του 19ου Συναπαντήματος της Ποντιακής Νεολαίας, ακολούθησε στη συνέχεια η απονομή Τιμητικής Διάκρισης στους Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα, για την προσφορά τους στο ποντιακό τραγούδι και την ποντιακή παράδοση.

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή να σε θυμούνται οι δικοί σου άνθρωποι, η οικογένειά σου, η ράτσα σου, εκεί όπου μεγάλωσες και απ’ όπου γαλουχήθηκες με αυτές τις υπέροχες παραδόσεις. Εμείς να ξέρετε ότι έχουμε πάντα το Θεό και τη Παναγιά μπροστά και την ποντιακή λύρα μπροστά και θα συνεχίσουμε να κάνουμε πράξη αυτό που διδαχθήκαμε», είπε, παίρνοντας το λόγο ο Ματθαίος Τσαχουρίδης.


Ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης με τη σειρά του, συμπλήρωσε «για όλους εσάς που πιστεύετε στα όνειρα των προσευχών, συνεχίστε να το κάνετε γιατί θα γίνουν πραγματικότητα, όπως συνέβη και σ’ εμάς. Δεν πιστεύουμε ότι κάνουμε κάτι διαφορετικό από τους άλλους, πιστεύουμε απεναντίας, ότι προσπαθούμε κι εμείς να ανακαλύψουμε την ταυτότητά μας ακόμα πιο πολύ και να τη διεθνοποιήσουμε για να παραμείνουμε οικουμενικοί ως Έλληνες».

Η δεύτερη συνεδρίαση έκλεισε με μία ακόμη θεματική, αυτή της ποντιακής κουζίνας, όπου παρουσιάστηκε ο τρόπος προετοιμασίας και παρασκευής των πολύ γνωστών ποντιακών ζυμαρικών με το όνομα «Βαρένικα», από το Σωματείο «Παναγία Σουμελά Θέρμης», με τους παρευρισκομένους να επιδίδονται σε «τεστ γευσιγνωσίας».