Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Πόλεμος ξέσπασε για τη "νέα φανέλα" της ΠΑΕ Ποντίων με θέμα τη Γενοκτονία

Πόλεμος ξέσπασε για τη "νέα φανέλα" της ΠΑΕ Ποντίων με θέμα τη Γενοκτονία
Πόλεμος ξέσπασε για τη "νέα φανέλα" της ΠΑΕ Ποντίων με θέμα τη Γενοκτονία

Σε βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του προέδρου της ΕΠΣ Θράκης Μάνου Γαβριηλίδη προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Μιχάλης Κακουλίδης, με αφορμή τον σάλο που έχει ξεσπάσει αναφορικά με τη νέα επετειακή εμφάνιση της ομάδας για τον ένα αιώνα από την ποντιακή γενοκτονία.

«Ήταν ιδέα που είχαμε χρόνια και αποφασίσαμε να την υλοποιήσουμε φέτος με την αφορμή του ενός αιώνα από την γενοκτονία του Ποντιακού ελληνισμού. Το σύνθημα «Δεν Ξεχνώ Πάντα Τιμώ» είναι και στο μνημείο που έχουμε φτιάξει στο γήπεδο του Θρυλορίου και για το οποίο έχουμε δεχτεί χτυπήματα κάτω από τη μέση από το πολιτικό σύστημα, την ΕΠΟ και την ΕΠΣ Θράκης», είπε αρχικά ο Μιχάλης Κακουλίδης στην εκπομπή του Γιώργου Μπούζου στον Αθλητικό Μετρόπολις της Θεσσαλονίκης.

Ερωτηθείς να διευκρινίσει τι εννοεί, είπε: «Στην Κομοτηνή έχουμε το τουρκικό προξενείο. Είναι η φωλιά του τουρκικού κράτους. Δεν δέχεται να σηκώνονται τέτοια θέματα στην πόλη της έδρας του. Πολιτικοί και αθλητικοί παράγοντες συνεργάζονται κάτω από το τραπέζι με το τουρκικό προξενείο, ένας από αυτούς είναι και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης». Ο Κακουλίδης πρόσθεσε ότι η τοπική ποδοσφαιρική αρχή πολεμά την ΠΑΕ Ποντίων. «Μας έχει εξοντώσει. Δυστυχώς δεν ήμασταν στο σύστημα της ΕΠΟ, αλλά ελπίζω με τον Γραμμένο να αλλάξει κάτι. Αλλά αλλαγή δεν θα γίνει με τα ίδια πρόσωπα».

Ο Μιχάλης Κακουλίδης κατέληξε: «Κάποια φερέφωνα του προξενείου έχουν βγει και μας κατηγορούν σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, αλλά εμάς δεν μας αγγίζει αυτό, το θέμα είναι να μην αγγίξει την τοπική ΕΠΣ και μας απαγορεύσει να εμφανιστούμε με αυτές τις φανέλες. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να δεχτούμε την όποια τιμωρία, αλλά τη φανέλα δεν θα την βγάλουμε. Είμαστε έτοιμοι να υποστούμε οποιονδήποτε επίγειο ή υπόγειο πόλεμο επιχειρήσουν».

Οι καταγγελίες – κατηγορίες Κακουλίδη δεν έμειναν αναπάντητες από τον Μάνο Γαβριηλίδη, που ενημερώθηκε από την παραγωγή της εκπομπής και βγήκε αμέσως μετά στον αέρα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν θέλει να έχει οποιαδήποτε ραδιοφωνική αντιπαράθεση μαζί του.

«Επειδή ο κύριος εδώ και ενάμισι χρόνο στο facebook και στα σάιτ γράφει τόσες ανακρίβειες και ψέματα, εγώ πρέπει να του απαντώ κάθε φορά. Δεν μιλάω πλέον μαζί του. Τι να συζητήσω με αυτό το άτομο; Δεν θα ασχοληθώ μαζί του», είπε αρχικά ο Μάνος Γαβριηλίδης, εξηγώντας τον λόγο που δεν ήθελε να έχουν παράλληλη συνομιλία στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης.

Όταν ενημερώθηκε για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε περί υπόγειας συνεργασίας του με το τουρκικό προξενείο, ο Μάνος Γαβριηλίδης εξανέστη: «Τι είπε ο ξεφτιλισμένος; Εγώ θα το καταγγείλω και να ρθει να το αποδείξει. Είμαι Έλληνας πολίτης. Το να με πιάνει ο καθένας και να με κατηγορεί έτσι δεν το δέχομαι. Συγνώμη για τον χαρακτηρισμό, δεν ήθελα να πω κάτι τέτοιο στον αέρα, τον παίρνω πίσω σε προσωπικό επίπεδο αλλά είναι ξεφτίλα αυτό που λέει. Καλύτερα θα ήταν όπως είχαν πει αρχικά, να μην μιλήσω καθόλου», είπε ο Γαβριηλίδης.

«Εγώ δεν κάθομαι να ασχοληθώ με αυτό το θέμα. Έχει πει πάρα πολλά χωρίς στοιχεία, δεν ασχολήθηκα μαζί του. Λέει ότι θα κάνει κάτι, μια φανέλα. Δικό του θέμα, όταν θα το κάνει και αφού το κάνει, τότε εμείς σαν διοργανώτρια αρχή θα παρέμβουμε και θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε, αφού πάρουμε τις νομικές συμβουλές από ΕΠΟ. Αν επιτρέπεται αυτό που θέλει να κάνει, με γεια του και χαρά του. Σαν Έλληνας μπορεί να είμαι σύμφωνος αλλά αν απαγορεύεται από ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, δεν θα βρεθώ εγώ κατηγορούμενος για τον κ. Κακουλίδη», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης.