Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Όταν οι "Αργοναύτες" του Waiblingen εύχονται για τα 10 χρόνια ζωής του e-Pontos

Όταν οι "Αργοναύτες" του Waiblingen εύχονται για τα 10 χρόνια ζωής του e-Pontos
Όταν οι "Αργοναύτες" του Waiblingen εύχονται για τα 10 χρόνια ζωής του e-Pontos

Τι και αν είναι στη Γερμανία. Μακριά από την "πατρίδα" Ελλάδα. Μακριά από τα Ποντιοχώρια της Θράκης και της Μακεδονίας. Τι και αν τα βιώματα τους είναι "ίσως" λίγα... Τι και αν δεν μεγάλωσαν με τις ιστορίες των παππούδων και των γιαγιάδων τους...

Αυτό δεν τους στερεί σε καμία περίπτωση, να είναι ένας από τους πιο ζωντανούς και δημιουργικούς Ποντιακούς Συλλόγους που έχω γνωρίσει. Νέοι και νέες, με όρεξη για δράση και κυρίως: επιμονή στην Ποντιακή παράδοση.

Το μεγαλύτερο, ίσως και το μοναδικό, κέρδος που έλαβα αυτά τα 10 χρόνια καθημερινής λειτουργίας με πολύ κόπο, της ηλεκτρονικής εφημερίδας e-Pontos, ήταν η αγάπη και τα θερμά λόγια των αναγνωστών του.

Πρόσφατο παράδειγμα δε, η επίσκεψη μου στο Μόντρεαλ στον Καναδά με μία κυρία να μου λέει με έντονη την χαρά της, ότι: είμαι φανατική αναγνώστρια του e-Pontos!

Έτσι λοιπόν για ακόμα φορά οι "Αργοναύτες" του Waiblingnen με εξέπληξαν θετικά, στέλνοντας στο e-Pontos, την παρακάτω επιστολή:

Αγαπητέ Θεόφιλε

δέκα χρόνια τώρα ενημερώνεις καθημερινά τους απανταχού Πόντιους. Ειδήσεις, νέα, εκδηλώσεις, ήθη και έθιμα, ιστορία... για τον πολιτισμό της ράτσας μας.

Εμείς, οι "Αργοναύτες" του Waiblingen, θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να σε ευχαριστήσουμε από καρδιάς και συνάμα να σου ευχηθούμε να συνεχίσεις αυτό το ανιδιοτελή έργο με μεράκι και αγάπη, όπως άλλωστε ήδη κάνεις. Κι αν καμιά φορά πικραθείς... από οτιδήποτε ή οποινδήποτε... "πατ' απάν" και συνέχισε να προσφέρεις.

Θα στηρίζουμε και θα προωθούμε την ιστοσελίδα e-Pontos όσο μπορούμε, γιατί πλέον ανήκει στην καθημερινότητα μας.

Τα δέκα να 'ίνταν είκοσ'... και τα είκοσ' εκατό.

Γιάννη και λοιποί φίλοι, αφού σας ευχαριστήσω για την επιστολή, να σας θυμίσω ότι:

όσο υπάρχουν "Αργοναύτες", το ταξίδι θα συνεχίζεται...