Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Α. Οσιπίδης προς Γ. Παρχαρίδη: φαίνεται, επιδιώκετε να γίνεται ο αρχιτέκτονας της διάσπασης των Ποντιακών οργανώσεων του εξωτερικού.

Α. Οσιπίδης προς Γ. Παρχαρίδη: φαίνεται, επιδιώκετε να γίνεται ο αρχιτέκτονας της διάσπασης των Ποντιακών οργανώσεων του εξωτερικού.
Α. Οσιπίδης προς Γ. Παρχαρίδη: φαίνεται, επιδιώκετε να γίνεται ο αρχιτέκτονας της διάσπασης των Ποντιακών οργανώσεων του εξωτερικού. 

Η ΟΣΕΠΕ, από την ίδρυση της, έθεσε ως στόχο της, την συγκρότηση και συνοχή του οργανωμένου ποντιακού χώρου, με βάση την βούληση των πρωτοστατών της ύπαρξής της. Πάντα με σεβασμό στις προβλεπόμενες από το καταστατικό της νόμιμες διαδικασίες, τον δημοκρατικό έλεγχο, την διαφάνεια, την αξιοπιστία, την συνέχεια, την εξέλιξη. Η ΟΣΕΠΕ άντεξε διότι λειτούργησε με πειθώ, διάλογο, σεβασμό στις αποφάσεις των οργάνων, γεγονότα που εξασφάλιζαν την συνοχή και ανάπτυξή της ανά γενιά, χωρίς να χάσει ούτε δευτερόλεπτο την Ελληνική Ποντιακή ψυχή της.

Στον μακρύ αυτό δρόμο, φωτεινές όσο και ταπεινές προσωπικότητες δείχνουν με την παρουσία και τις πράξεις τους τον δρόμο που πρέπει να οδεύσουμε. Οι αείμνηστοι πρόεδροί της, Γιάννης και Χρήστος Παπαδόπουλος, συμπύκνωναν τις αρετές δύο ατόμων σε ένα πρόσωπο: Μυαλό και δράση. Αλλά με έναν απαράβατο όρο: Κανείς δεν είναι υπεράνω της ΟΣΕΠΕ. Όλα τελειώνουν εντός των οργάνων της. Όλες οι απόψεις ακούγονται, ζυμώνονται, η πάλη ιδεών είναι αδιάλειπτη και τελικά η σύνθεση με δημοκρατικές διαδικασίες ενισχύει και θωρακίζει την ΟΣΕΠΕ.

Εμείς δεν θα απέχουμε από την τήρηση της κληρονομιάς αυτής. Θα την τιμήσουμε λέξη προς λέξη για να έχουμε καθαρό πρόσωπο κοιτώντας τις μορφές των προέδρων μας στους τόπους της αιώνιας κατοικίας τους.

Λυπούμαστε για το γεγονός ότι, πρώην πρόεδροι μας, και ειδικότερα οι  κύριοι Γιώργος Αμαραντίδης και Γιώργος Τσορακλίδης, παραφράζουν και αλλοιώνουν το νόημα και την ουσία της πολιτικής διαθήκης των πάντα ζωντανών στην μνήμη μας αδερφών μας.

Πρώην πρόεδροι, που μαγεύτηκαν από κομματικά θέλγητρα της πολιτικής Κίρκης της μητέρας Ελλάδος, αποτυχημένοι πλέον πολιτευτές, αποτυχημένοι σε εκλογές των σωματείων τους στο Γερμανικό χώρο, αποτυχημένοι πρώην εκπρόσωποι μας στον διεθνή παγκόσμιο ποντιακό χώρο.

Αναζητούν μια διαπίστευση, μια εξουσιοδότηση από σωματεία που βρίσκονται 300 χιλιόμετρα μακριά της κατοικίας τους, εκμεταλλευόμενοι αυτά για να κατέλθουν ως «σύνεδροι» σε ένα παγκόσμιο Συνέδριο, ενδεχομένως  παρωδία, με σκοπό να εκλεγούν πρόεδροι σε ένα όργανο που ήδη έχει απολέσει την αξιοπιστία του πολλαπλώς, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που θα επιφέρει η πίεση τους μεταξύ των εμπλεκόμενων με την συμπεριφορά τους Σωματείων. Από τη μια πλευρά των Σωματείων που  ανήκουν και από την άλλη των Σωματείων που ζητούν να τους αναδείξει συνέδρους. Τα στελέχη αυτά, με τις επιλογές και την συμπεριφορά τους, έχουν ήδη εκπέσει στην συνείδηση μας, πριν την οριστική κρίση των συνέδρων της ΟΣΕΠΕ.

Δημόσια και κατηγορηματικά η ΟΣΕΠΕ δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν αναγνωρίζει το αποκαλούμενο «Παγκόσμιο Συνέδριο του Πανοράματος» και τα εκλογικά του αποτελέσματα όπως και την, στο παρασκήνιο δρομολογούμενη, από το νυν προεδρείο, πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο, που θα προκύψει  από τις εκλογές αυτές, να αναλάβει πρωτοβουλία διαβούλευσης με τις ομοσπονδίες του Απόδημου Ελληνισμού για εξεύρεση λύσης. Την πρωτοβουλία για εξεύρεση λύσης είχαμε ήδη λάβει, εμείς οι Πρόεδροι του Απόδημου Ελληνισμού, μια εβδομάδα πριν το «Συνέδριο» και η κίνησή μας αυτή δεν έτυχε της αποδοχής του κυρίου Παρχαρίδη, ο οποίος, λίγες μέρες πριν, μας "επέπληξε" από έδρας ως φοιτητές του στο ΑΧΕΠΑ.

Κύριε Παρχαρίδη, οι προκάτοχοι σας στον οργανωμένο ελλαδικό ποντιακό χώρο έφεραν την διάσπαση στις ποντιακές οργανώσεις της Ελλάδος, κι εσείς, εξ όσων φαίνεται, επιδιώκετε να γίνεται ο αρχιτέκτονας της διάσπασης των ποντιακών οργανώσεων του εξωτερικού. 

Ανέστης Οσιπίδης 
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη