Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Μία μοναδική Ποντιακή βραδιά στο Μακροχώρι Ημαθίας

Μία μοναδική Ποντιακή βραδιά στο Μακροχώρι Ημαθίας
Μία μοναδική Ποντιακή βραδιά στο Μακροχώρι Ημαθίας

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου, ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο ΔΑΚ Μακροχωρίου, η ποντιακή βραδιά του Συλλόγου Ποντίων Μακροχωρίου.

Οι διήμερες εκδηλώσεις του συλλόγου μπορεί να έγιναν μετ' εμποδίων σε κλειστό χώρο λόγω καιρού και χωρίς την ανάλογη επιτυχία, η ποντιακή βραδιά που ακολούθησε όμως αποζημίωσε διοργανωτές και επισκέπτες. Η απόφαση για την πραγματοποίηση της βραδιάς αυτής ανήκε στους καλλιτέχνες οι οποίοι συμμετείχαν στις διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του συλλόγου και προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να παρουσιαστούν και να διασκεδάσουν τον κόσμο.


Το μουσικό πρόγραμμα ξεκίνησε με τον Μιχάλη Καλιοντζίδη και αμέσως μετά την σκυτάλη πήραν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου που ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στον ποντιακό χορό. Ακολούθησαν οι Γιώργος Σιαμλίδης, Γιάννης Κουπίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, οι οποίοι σήκωσαν για χορό τους επισκέπτες. Μαζί τους ήταν οι μουσικοί Ν. Κοκκινίδης, Γ. Τσανασίδης, Γ. Σταφυλάς, Γ. Μπαμπούρας, Δ. Φουντουκίδης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Γιώργος Ορφανίδης, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης, ο πρόεδρος της κοινότητας Μακροχωρίου Βαλάντης Κεχαΐδης, ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Παύλος Σαρρημιχαηλίδης, ο πρόεδρος της Καλλιθέας Κώστας Τοπαλίδης και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Βαρβάρα Σταυροπούλου, Θόδωρος Θεοδωρίδης, Παναγιώτης Αρβανίτης.