Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Πορεία πίστεως από την Παναγία Σουμελά στην Παναγία Γουμερά

Πορεία πίστεως από την Παναγία Σουμελά στην Παναγία Γουμερά
Πορεία πίστεως από την Παναγία Σουμελά στην Παναγία Γουμερά

Ο κ. Γιώργος Ζαχαριάδης, Πόντιος από την Πτολεμαΐδα για δεύτερη χρονιά και για 23 ώρες διήνυσε 171 χιλιόμετρα ως τάμα από την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο στην Ιερά Μονή Παναγίας Γουμερά στη Μακρυνίτσα της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου όπου το καλοκαίρι γιορτάζεται και η μνήμη της Αγίας Κυριακής από τους Πόντιους.

Το απόγευμα της 6ης Ιουλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό για τη μνήμη της Αγίας Κυριακής και υποδέχθηκε τους δεκάδες Ποντιακούς Συλλόγους που ήλθαν με λεωφορεία από όλη τη Βόρεια Ελλάδα με εκατοντάδες μέλη τους.


Έλαβαν μέρος στον Εσπερινό και την αρτοκλασία και στη συνέχεια μέχρι αργά το βράδυ με ποντιακή ορχήστρα τραγούδησαν και χόρεψαν με τις παραδοσιακές στολές τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου τους ευχαρίστησε όλους, τους επαίνεσε και βράβευσε τον κύριο Γιώργο Ζαχαριάδη ο οποίος κάλυψε την απόσταση μεταξύ των δύο Ιερών Μονών Σουμελά και Γουμερά και στη συνέχεια παρακολούθησε την εκδήλωση και έδωσε ενθύμια σε όλους.

Πηγή: Romfea