Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Εξετάζει την αποχώρηση της από τη ΔΙΣΥΠΕ η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας

Εξετάζει την αποχώρηση της από τη ΔΙΣΥΠΕ η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας
Εξετάζει την αποχώρηση της από τη ΔΙΣΥΠΕ η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας

Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας επιβεβαιώνει σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων, ότι δεν συμμετείχε και δεν είχε αντιπρόσωπο στη συγκέντρωση η οποία έλαβε χώρα στο Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη στις 5 και 6 Αυγούστου 2017.

Επομένως, η Ομοσπονδία των Ποντίων της Αυστραλίας δεν αναγνωρίζει την νομιμότητα οποιασδήποτε «απόφασης» ή «ψηφίσματος» η οποία προήλθε από τη συγκέντρωση αυτή.

Η Ομοσπονδία επιβεβαιώνει επίσης ότι δεν αναγνωρίζει κανένα «Συμβούλιο» το οποίο προέκυψε από τη συγκέντρωση αυτή – ούτε «Διοικητικό». Ούτε κάποιας άλλης μορφής.

Ειδικά με την επιλογή συγκεκριμένου ατόμου στη «θέση» του «Προέδρου», η Ομοσπονδία Αυστραλίας έχει χάσει κάθε ελπίδα στην μεταρρύθμισης της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ).

Επομένως, η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας ανακοινώνει επίσημα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο οριστικής αποχώρησής της, από την ΔΙΣΥΠΕ.

Τέλος με την ευκαιρία της αποχώρησης του πρώην προέδρου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, καθηγητή Γεώργιου Παρχαρίδη από την ενεργή δράση στα δρώμενα του Ποντιακού Ελληνισμού, ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Παπουλίδης, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα σωματεία-μέλη της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας του εύχονται καλή συνέχεια.

Παρά τις διαφορές μας για την πορεία της ΔΙΣΥΠΕ, η Ομοσπονδία Αυστραλίας αναγνωρίζει τις πέντε δεκαετίες υπηρεσίας που έχει προσφέρει στον Ποντιακό Ελληνισμό ο καθηγητής Παρχαρίδης, κλείνει η ανακοίνωση της ΟΠΣΑ.