Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

«Πατρίδας Αρωθυμία» - Μνήμες του Πόντου στο Δήμο Παύλου Μελά

«Πατρίδας Αρωθυμία» - Μνήμες του Πόντου στο Δήμο Παύλου Μελά
«Πατρίδας Αρωθυμία» - Μνήμες του Πόντου στο Δήμο Παύλου Μελά

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Παύλου Μελά για τον "Πολιτιστικό Σεπτέμβρη" θα πραγματοποιηθεί ένα διήμερο, αφιερωμένο στον Ποντιακό Ελληνισμό με τον τίτλο: «Πατρίδας Αρωθυμία» στο Ανοιχτό θέατρο της Κρύας Βρύσης Πολίχνης, τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017
Αφιέρωμα στον τραγουδιστή του Ποντιακού Ελληνισμού Θεόδωρο Παυλίδη. Μία αναδρομή στη ζωή και στην καλλιτεχνική παρακαταθήκη του Παιδιού του Πόντου, ο οποίος ταξίδεψε ξαφνικά στους ουρανούς την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2003, σε ηλικία 46 ετών!

Ο Σάββας Μαυρίδης, καθηγητής ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, συγγραφέας και ερευνητής της ποντιακής Μουσικής, ανέλαβε να μας ταξιδέψει στη βιογραφία του Θόδωρου Παυλίδη, ενώ την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος, ανέλαβε ο ίδιος ο γιος του αδικοχαμένου καλλιτέχνη, Στάθης Παυλίδης.

Συμμετέχουν οι τραγουδιστές:
Παναγιώτης Ασλανίδης, Γεώργιος Ιωαννίδης, Μπάμπης Ιορδανίδης, Ανέστης Μωυσής, Στάθης Νικολαϊδης, Παυλάκης ο Δραμινός.

Παίζουν οι μουσικοί:
Μπάμπης Κεμανετζίδης, Φάνης Κουρουκλίδης, Δημήτρης Ξενιτόπουλος (Λύρα), Δημήτρης Καραντωνίου (Πλήκτρα), Γιώργος Παντελίδης (Τύμπανα), Θανάσης Σοάνης (Κρουστά), Δημήτρης Μητρούλης (Νταούλι).

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, στις 8:00 μ.μ.
Στα πλαίσια του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2017 του Δήμου Παύλου Μελά ο Γιώργος Πουλαντσακλής και το Μουσικό Σχήμα μαζί με την Μουσική Ομάδα Νέων του Μουσικού Εργαστηρίου του Συλλόγου "Ακρίτες του Πόντου" Σταυρούπολης θα πραγματοποιήσει μια μουσική συναυλία με τίτλο "Πατρίδας Αρωθυμία".

Συμμετέχουν:
- Σάκης Ξενούδης, κανονάκι, 
- Χάρης Πορφυρίδης, λαούτο,
- Σταυρούλα Τριφτιάτη, καβάλ,
- Κώστας Ιατρούδης, τσέλο,
- Γιώργος Ψωμιάδης - Γιάννης Κουτσάκης, κρουστά,
- 15μελής Μουσική Ομάδα Νέων "Ορφέας".

Ερμηνεύουν:
- Μελίνα Χατζηκαμάνου
- Πάτερ Πολύκαρπος Κοντοζίδης

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Πουλαντσακλής.

Στην εκδήλωση αυτή θα τιμηθεί από το Δήμο Παύλου Μελά, για την ανεκτίμητη προσφορά του στην Ποντιακή Ιστορία, ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Φωτιάδης.