Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Πάει για δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο αν. πρόεδρος της ΔΙΣΥΠΕ;

Πάει για δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο αν. πρόεδρος της ΔΙΣΥΠΕ;
Πάει για δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο αν. πρόεδρος της ΔΙΣΥΠΕ;

Τελειώνοντας τις εργασίες του, το "8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντιακού Ελληνισμού, της ΔΙΣΥΠΕ, (που μόνο παγκόσμιο δεν ήταν τελικά), ένα από τα καινούργια πρόσωπα που εξελέγη σε μία από τις θέσεις του ΔΣ, και συγκεκριμένα σε αυτή του αν. προέδρου της ΔΙΣΥΠΕ, ήταν το όνομα του Εφραίμ Κυριζίδη, δημ. συμβούλου στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Πρόσωπο χωρίς καμία διαδρομή και παρουσία στον οργανωμένο Ποντιακό χώρο μέχρι σήμερα, ανέλαβε τη θέση του αν. προέδρου μια και σύμφωνα με το καταστατικό όταν ο πρόεδρος εκλέγεται από το χώρο των αποδήμων, η θέση του αν. προέδρου καλύπτεται από τον Ελλαδικό χώρο. Και μάλιστα σε μία στιγμή που ο Ποντιακός χώρος και ειδικά ο τριτοβάθμιος βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή, αδυνατώντας να ξεπεράσει το τέλμα που έχει περιέλθει.

Βέβαια να θυμίσουμε ότι στις εκλογές της ΔΙΣΥΠΕ, οι υποψήφιοι ήταν όσες και οι θέσεις!

Σύμφωνα λοιπόν με το Thestival: Μια ανάρτηση στο facebook από τον δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης, Μάκη Κυριζίδη, ήταν αρκετή για να προκαλέσει συζητήσεις και σενάρια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Ο Μάκης Κυριζίδης ανήκει στην παράταξη του Σταύρου Καλαφάτη και από την ημέρα της εκλογής του έχει ξεχωρίσει με την αντιπολιτευτική του δραστηριότητα. Οι τοποθετήσεις του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και η κριτική που ασκεί στην παράταξη Μπουτάρη έχουν ανεβάσει τη δημοφιλία του στο κοινό της γαλάζιας παράταξης.

Εδώ και αρκετό καιρό πολλοί παροτρύνουν τον Μάκη Κυριζίδη να τολμήσει να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε περίπτωση που ο Σταύρος Καλαφάτης δεν είναι εκ νέου υποψήφιος. Ο ίδιος διατηρεί χαμηλούς τόνους και δεν εκφράζεται δημόσια για τα σχέδια.

Την 1η Σεπτεμβρίου ωστόσο δημοσίευσε μια φωτογραφία του με φόντο τον λευκό πύργο και από κάτω τη φράση «Ξεκινάμε». Πολλοί ήταν οι διαδικτυακοί του φίλοι που τον αποκάλεσαν «Δήμαρχο», εξέλαβαν την ανάρτηση ως το ξεκίνημα της προεκλογικής του εκστρατείας και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία.

Δείτε την επίμαχη δημοσίευση: