Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Οι Κομνηνοί στις εκδηλώσεις της Νέας Υόρκης για την 28η Οκτωβρίου

Οι Κομνηνοί στις εκδηλώσεις της Νέας Υόρκης για την 28η Οκτωβρίου
Οι Κομνηνοί στις εκδηλώσεις της Νέας Υόρκης για την 28η Οκτωβρίου

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την Κυριακή 29η Οκτωβρίου 2017 στην Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης η παρέλαση και οι εορταστικές εκδηλώσεις για το έπος του 1940 έγιναν κανονικά, με αρκετά μικρότερη συμμετοχή από την αναμενόμενη.

Η παρέλαση ξεκίνησε από το το Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης. Οι εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου συνδιοργανώθηκαν από τη Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης μαζί με τους  τοπικούς συλλόγους Βορειο-ηπειρωτών «Πύρρος», Ηπειρωτών «Αναγέννηση»,  Ποντίων «Κομνηνοί» και Μεσσηνίων  «Αριστομένης».

Παρόντες οι διπλωματικές και στρατιωτικές αρχές της Ελλάδας και Κύπρου.  Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο γενικός πρόξενος της Κύπρου στην ΝΥ πρέσβης Βασίλης Φιλίππου, η πρόξενος της Ελλάδας στην ΝΥ κ. Λάνα Ζωχιού, η στρατολόγος συνταγματάρχης Παρασκευή Στρατάκη, ο στρατιωτικός σύμβουλος στον ΟΗΕ πλοίαρχος ΝΣ Δημήτρης Ευσταθίου, ο προξενικός λιμενάρχης αντιπλοίαρχος ΛΣ Φώτης Κιάμος.


Επίσης παρών και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ καθώς και οι πρόεδροι και τα Δ.Σ. των συλλόγων συνδιοργανωτών.  Μεταξύ αυτών και το νεοεκλεγμένο ΔΣ του Ποντιακού συλλόγου «Κομνηνοί» με την ακόλουθη σύνθεση: Δημήτρη Μολοχίδη (πρόεδρο), Λάζαρο Πετρίδη (Α’ αντιπρόεδρο), Κασσιανή Λουκίσσα (γενική γραμματέα), Ιωάννη Μουταφτσή (ταμία), Δήμητρα Καρασαββίδη (Β’ αντιπρόεδρο), Καλλιόπη Χατζή (βοηθό γραμματέα / υπεύθυνη εκδηλώσεων νεολαίας), Νικόλαο Πουλικίδη  (Βοηθό ταμία / υπεύθυνο οικονομικής εκστρατείας), Γιώργο Ανδρονικίδη (υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων), Χαρίκλεια Αμανατίδου (υπεύθυνη χορευτικών τμημάτων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης), Γιάννη Καραπετρίδη (υπεύθυνο εκδηλώσεων) και Τριαντάφυλλο Καλεμκερίδη (μέλος).

Η παρέλαση κατέληξε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου έλαβε χώρα η εορταστική εκδήλωση. Μετά την κατάθεση στεφάνων και την προσευχή, το πρόγραμμα παρουσίασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας

Κεντρικός ομιλητής ο γενικός πρόξενος Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας ενώ η Λαογραφική Εστία της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας παρουσίασε πολυφωνικά τραγούδια και χορούς από το παιδικό και το τμήμα ενηλίκων.  Ακολούθησε γεύμα προς τιμήν των ηρώων του 1940.