Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Στόχοι και δράσεις για τη ΔΙΣΥΠΕ μετά την τελευταία συνεδρίαση της

Στόχοι και δράσεις για τη ΔΙΣΥΠΕ μετά την τελευταία συνεδρίαση της
Στόχοι και δράσεις για τη ΔΙΣΥΠΕ μετά την τελευταία συνεδρίαση της

Ανακοίνωση για τα όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό αλλά και τους στόχους που θέτει, εξέδωσε η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, μετά τη συνεδρίαση της που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017.

Στην ανακοίνωση της αναφέρει σχετικά:

Ο Οργανωμένος Ποντιακός Χώρος χρειάζεται ενότητα, μέσα από έργα και όχι από λόγια. Για να πετύχουμε τα κοινά οράματα και τις προσδοκίες του Ποντιακού Χώρου, θα πρέπει να παραμερίσουμε τις εγωϊστικές συμπεριφορές και να συνέλθουμε όλοι μαζί για επανατοποθέτηση στόχων και τακτικής.

Είναι περιττές οι φραστικές συγκρούσεις, και ο μη ευγενής άσκοπος ανταγωνισμός. Τα χρόνια, οι μήνες, οι μέρες περνούν και οι κοινοί μας Στόχοι παραμένουν ανεκπλήρωτοι. Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το νέο Δ.Σ. της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. έχει θέσει ως πρωταρχικό του Στόχο την ενότητα των φορέων μας. Όλα είναι στο τραπέζι για διαπραγμάτευση. Αυτά που γίνανε από όλους μας αποτελούν για μας παρελθόν. Το βέλος του χρόνου δεν γυρίζει πίσω.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα της Γενοκτονίας συλλογικά για να μην γίνονται αποσπασματικές ενέργειες. Δεν αρκούν τα επιστημονικά συνέδρια γι΄αυτό το θέμα. Οπωσδήποτε χρειαζόμαστε εκτός από την τεκμηρίωση και πολιτική στήριξη. Η αρωγή αυτή μόνο μέσα από την ενότητα μπορεί να προέλθει.

Φυσικά οι Πόντιοι ανήκουν σε διάφορους πολιτικούς χώρους, μέσα σ΄αυτούς θα μπορούσαμε να ασκήσουμε την επιρροή μας. Χρειάζεται να γίνουν επαφές σε Διεθνές Επίπεδο, με αρχηγούς κρατών, προέδρων κοινοβουλίων, βουλευτών, υπουργών, αρχόντων τοπικής αυτοδιοίκησης κ.λ.π.

Το Δ.Σ. της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. ή ενός νέου φορέα που θα προκύψει αν καταλήξουμε σε συνεργασία χρειάζεται Διπλωματική και Διοικητική στήριξη. Χρειάζονται χρήματα και χωρίς αυτά τίποτε δεν μπορεί να γίνει. Όχι χρήματα των λίγων, αλλά των πολλών, όσα ο καθείς μπορεί να προσφέρει, για να έχουμε δημοκρατία των ικανών και όχι δημοκρατία του χρήματος.

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να περιφρουρήσουμε είναι αυτό που με τόσους κόπους κατακτήσαμε, την διάδοση των ηθών και εθίμων. Επίσης η αναβίωση της γλώσσας μας και η πλήρης ένταξη και αποκατάσταση των συμπατριωτών μας από χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ που παλιννόστησαν στην Ελλάδα. Οι Πόντιοι της διασποράς θα πρέπει να καταστούν ικανοί να μιλούν την νεοελληνική γλώσσα αλλά και την διαλεκτό μας. Ένας βασικός Στόχος μας θα πρέπει να είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής του κάθε Πόντιου και άλλα.

Το Δ.Σ. της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε συνήλθε στις 5 Νοεμβρίου και κατέληξε στις παρακάτω προτάσεις ύστερα από ανάλυση και αξιολόγηση της γενικής συνέλευσής του:

 1. Συνέδρια για την Γενοκτονία.
 2. Συμμετοχή  της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε στις εκδηλώσεις των Ομοσπονδιών.
 3. Συσκέψεις Προέδρων Ομοσπονδιών.
 4. Θέσεις της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. στο παγκόσμιο γίγνεσθε.
 5. Πολιτικές αποφάσεις. Προώθηση Ποντίων σε όλες τις οργανώσεις.
 6. Στάση και θέση της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. απέναντι σε προσωπικότητες, πρώην προέδρους Ομοσπονδιών, χορηγούς, πολιτικούς κ.λ.π.
 7. Η συμμετοχή πολιτικών προσώπων, επιστημόνων, εμπόρων, εκπαιδευτικών, μέσα μαζικής ενημέρωσης. 
 8. Κύρος έναντι κυβέρνησης.
 9. Επαφή με το Σ.Α.Ε. 
10. Προβολή της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.
11. Γραφεία.
12. Οικονομικά.
13. Βιβλία της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.
14. Διοίκηση, αρμονία, συντονισμός. 
15. Συναντήσεις με χρηματοδότες, χορηγούς, επιστήμονες, δημοσιογράφους.
16. Συναντήσεις μελών που πραγματοποίησαν δραστηριότητες στους ποντιακούς φορείς.
17. Συνέδριο επιχειρηματιών ποντιακής καταγωγής.
18. Συνέδριο επιστημόνων ποντιακής καταγωγής.