Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Τίμησαν την μνήμη των Ποντίων που «έφυγαν», στη Νέα Υόρκη

Τίμησαν την μνήμη των Ποντίων που «έφυγαν», στη Νέα Υόρκη
Διακρίνονται οι Γιάννης Μουταφτσής, Ελένη Τσαρσιταλίδου, Λάζαρος Πετρίδης, Γιάννης Καραπετρίδης, Κασσιανή Λουκίσσα, Δημήτρης Μολοχίδης, Νίκος Πουλικίδης και Γιώργος Ανδρονικίδης, Χαρίκλεια Αμανατίδου, Αθηνά Κετσετζίδου,Μαρία Πανικίδου, Αναστασία Λουκίσσα, Παρέσσα Πουλικίδη, π. Νεκτάριος, Κίμωνας Διόμης, Κώστας Καλεμκερίδης, Γιώργος Πετρίδης.

Ο ιστορικός Σύλλογος Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης, την Κυριακή τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη των μελών του συλλόγου που «έφυγαν» από κοντά τους.

Ο πρόεδρος Δημήτρης Μολοχίδης επεσήμανε ότι κάθε φθινόπωρο γίνεται η εκδήλωση αυτή, και μετά την επιμνημόσυνη δέηση στο ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια, ακολουθεί στο γειτονικό «Ποντιακό σπίτι» η μακαρία, όπου και προσφέρονται καφές και κουλούρια, ενώ διαβάζονται όλα τα ονόματα των μελών του συλλόγου που απεβίωσαν.

«Στα πενήντα δυο χρόνια ύπαρξης του συλλόγου περίπου 180 άτομα συμπεριλαμβάνονται στον σχετικό πίνακα, μεταξύ αυτών και εκ των ιδρυτών, πρώην προέδρων, πρώην μελών του Διοικητικού Συμβουλίου., αλλά και απλών πρώην μελών», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στον ρόλο των εκδηλώσεων μνήμης, είπε ότι «τα ετήσια μνημόσυνα δεν είναι μια απλή δέηση για την ανάπαυση των ψυχών τους αλλά παράλληλα και μια ένδειξη ευγνωμοσύνης και απόδοση τιμής σε όλους αυτούς που πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στη διαχρονική πορεία του συλλόγου και βοήθησαν με τον τρόπο τους για τη συνέχιση των ηθών και εθίμων και των ελληνικών ιδεωδών εδώ στην Αμερική, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Πατρίδα».

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι σε όλες τις εκδηλώσεις παρέστησαν τα μέλη της νεολαίας των Ποντίων, τα οποία διδάχτηκαν πολλά.