Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

«Δημιουργήσαμε μια φανέλα με σκοπό να τιμήσουμε τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας

«Δημιουργήσαμε μια φανέλα με σκοπό να τιμήσουμε τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας
«Δημιουργήσαμε μια φανέλα με σκοπό να τιμήσουμε τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας

Την απογοήτευση και τον αποτροπιασμό τους για τη στάση των ποδοσφαιρικών αρχών κατά της ομάδας τους εξέφρασαν μιλώντας στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου, Θεόδωρος Κακουλίδης και Παναγιώτης Τσιτιρίδης.

Η ομάδα της Ροδόπης αντιμετωπίζει την εχθρική στάση των ποδοσφαιρικών αρχών εξαιτίας της φανέλας της, με την οποία τιμά τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της ποντιακής γενοκτονίας, δεχόμενη διαδοχικούς μηδενισμούς και υπέρογκα πρόστιμα τα οποία οδήγησαν τους διοικούντες σε απόφαση αποχώρησης από το πρωτάθλημα.

«Δημιουργήσαμε μια φανέλα με σκοπό να τιμήσουμε τα θύματα της ποντιακής γενοκτονίας, όμως, μερικοί δεν τη δέχονται. Είναι παράνομο αυτό που έγινε. Ακόμη και όταν καλύψαμε το μήνυμα “δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ”, δεν μας άφησαν να παίξουμε επειδή φαίνονταν οι χορευτές στη φανέλα. Ήταν κοινή απόφαση όλης της ομάδας η αποχώρηση. Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσουμε», δήλωσε ο Θεόδωρος Κακουλίδης, ενώ ο Παναγιώτης Τσιτιρίδης πρόσθεσε:

«Είναι ντροπή να ζούμε στην Ελλάδα και να μας κάνουν κουμάντο οι απέναντι. Και το κακό είναι τους υπερασπίζονται και κάποιοι από τον τόπο μας. Θέλαμε να συνεχίσουμε, όμως, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κι αλλιώς με τόσο υψηλά πρόστιμα».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπαν οι δύο ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα»:


Πηγή: Metrosport