Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Εκδήλωση για την διεθνή ημέρα μνήμης θυμάτων Γενοκτονιών

Εκδήλωση για την διεθνή ημέρα μνήμης θυμάτων Γενοκτονιών
Εκδήλωση για την διεθνή ημέρα μνήμης θυμάτων Γενοκτονιών

Μια ξεχωριστή εκδήλωση περισυλλογής και μνήμης για τα απανταχού θύματα γενοκτονιών διοργανώνει το Συμβούλιο Εθνοτικών Κοινοτήτων Darebin Μελβούρνης.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας των Θυμάτων του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Αποτροπής του Εγκλήματος, που έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τις 9 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στους Ray Bramham Gardens, όπου πρόσφατα ανεγέρθη από το δήμο Darebin μνημείο για τα θύματα των γενοκτονιών, και είναι ανοιχτή σε μέλη διαφορετικών πολιτισμικών και θρησκευτικών κοινοτήτων.

Μετά την τελετή μνήμης θα ακολουθήσει διάλεξη από την Δρ. Donna-Lee Frieze, ακαδημαϊκό του Πανεπιστημίου Deakin, που ειδικεύεται σε σπουδές γενοκτονίας.

Το Συμβούλιο Εθνοτικών Κοινοτήτων Darebin προσκαλεί τα μέλη της κοινότητας με τις οικογένειες και τους φίλους τους να δηλώσουν το παρών στη σημαντική αυτή εκδήλωση.

Οι παρευρισκόμενοι παρακαλούνται να φέρουν μαζί τους φαναράκια, κεριά ή λουλούδια ανάλογα με το τί ταιριάζει στην κουλτούρα τους, ενώ ευπρόσδεκτες είναι και οι παραδοσιακές ενδυμασίες.

Τοποθεσία και ημερομηνία: Darebin Arts Centre και Ray Bramham Gardens, γωνία Bell Street και St Georges Road, Preston, Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 1-5 μ.μ.