Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Οι Μωμό'εροι ετοιμάζονται να αναβιώσουν στο Ντίσελντορφ

Οι Μωμό'εροι ετοιμάζονται να αναβιώσουν στο Ντίσελντορφ
Οι Μωμό'εροι ετοιμάζονται να αναβιώσουν στο Ντίσελντορφ

Τα Μωμο΄έρια, είναι το εθιμικό δρώμενο που πορεύτηκε με δυσκολία μέσα στους αιώνες στην ιστορική μας πατρίδα, ακολούθησε τη μοίρα των Ελλήνων του Πόντου, ήρθε «ξεριζωμένο» στην Ελλάδα, ρίζωσε σε οκτώ χωριά της Κοζάνης και αναγνωρίστηκε σε όλο τον κόσμο ως στοιχείο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων!

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εγγραφή του εθίμου των Μωμό΄ερων στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας της Unesco*, ο Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Ντίσελντορφ "Ξενιτέας" πραγματοποιεί εκδήλωση με ομιλητή, τον κ. Κώστα Αλεξανδρίδη, πρόεδρο του Ελληνικού Σωματείου Διάσωσης & Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι», σκηνοθέτη και πρωτεργάτη για την εγγραφή του εθίμου, για να ενημερώσει τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για τα Μωμο΄έρια, τη σωστή αναβίωσή τους, το ενδεχόμενο τέλεσής του στην περιοχή καθώς και να προετοιμάσει τη χορευτική και θεατρική ομάδα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 στις 4:00 μ.μ. στο ενοριακό κέντρο Αγίου Ανδρέου στην πόλη του Ντισελντορφ (Am Schönenkamp 1, 40599 Düsseldorf.