Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Προσφορά αλληλεγγύης από Πόντιους νέους προς την Εκκλησία

Προσφορά αλληλεγγύης από Πόντιους νέους προς την Εκκλησία
Προσφορά αλληλεγγύης από Πόντιους νέους προς την Εκκλησία

Πλήθος τροφίμων, μακράς διάρκειας και άμεσης κατανάλωσης, προσέφερε πολυμελής αντιπροσωπεία νέων προς τη μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής. Οι νέοι είναι μέλη σε ποντιακούς συλλόγους της περιφέρειας και έχουν θεσμοθετήσει δράσεις προσφοράς και αλληλεγγύης, στις περιόδους εορτών.

Συντονιστής περιφερειακής επιτροπής νεολαίας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαηλίδης αναγνωρίζει ότι "οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και γι' αυτό είπαμε να μαζέψουμε από κάθε σύλλογο της περιφέρειάς μας τρόφιμα, ώστε να τα δωρίσουμε στο τραπέζι αγάπης της Μητρόπολης Μαρωνείας - Κομοτηνής", και μας πληροφορεί ότι "κάτι αντίστοιχο έγινε και πέρσι, όπου είχαμε δωρίσει ρούχα στο Χαμόγελο του Παιδιού, αλλά δεν δώσαμε δημοσιότητα".

Προσφορά αλληλεγγύης από Πόντιους νέους προς την Εκκλησία

Όπως λέει ο νέος, δεν πρόκειται για μία μεμονωμένη δράση προσφοράς, αντίθετα προσπαθούν να κάνουν τέτοιες δράσεις συχνά. "Έχουμε αποφασίσει ότι κάθε γιορτινή περίοδο θα κάνουμε μία δράση προσφοράς. Για παράδειγμα το Πάσχα θα παραδώσουμε τρόφιμα στη μητρόπολη Ξάνθης. Σκοπός μας είναι στο τέλος της θητείας μας, να έχουμε γυρίσει όλη την περιφέρεια", μας εξηγεί.

Ο ίδιος επισημαίνει σε άλλο σημείο του λόγου του, ότι μέσα στους συλλόγους προάγουν την παράδοση και την προσφορά. Τα λόγια του είναι χαρακτηριστικά: "Είμαστε όλοι νέοι, δηλαδή απαρτιζόμαστε από άτομα 18 ως 30 ετών. Η παράδοση και η προσφορά είναι διέξοδος στην κρίση. Έτσι όπως αλλοιώνεται η κοινωνία μας, η ενασχόληση με την παράδοση είναι ένας φάρος".

Επόμενη δράση των νέων αυτών είναι μία ενδιαφέρουσα ομιλία στην Ξάνθη με θέμα τους Πομάκους, ενώ σημαντικό γεγονός για τους ίδιους είναι πως φέτος η πανελλήνια συνάντηση νέων με ποντιακές καταβολές θα συμβεί στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και, συγκεκριμένα, στην Προσοτσάνη Δράμας.

Πηγή: Χρόνος