Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

3η Γιορτή Γραμμάτων από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

3η Γιορτή Γραμμάτων από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας
3η Γιορτή Γραμμάτων από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

Με αφορμή των εορτασμό των τριών μεγάλων δασκάλων του Έθνους πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 η 3η Γιορτή Γραμμάτων και η κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας στην κατάμεστη, από γονείς και παιδιά, αίθουσα του συλλόγου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Μωυσιάδης στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον κόσμο για την αμέριστη συμπαράσταση του, ενώ με χαρά τους παρουσίασε το νέο διοικητικό συμβούλιο που απαρτίζεται από νέα παιδιά και ευχήθηκε μια θητεία γεμάτη έργα και πολιτισμό.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η γραμματέας του συλλόγου Σοφία Μωυσιάδου μαζί με τα νέα μέλη του διοικητικού Βασιλική Καρβουνίδου και Νίκη Παραστατίδου, ακολούθησε η ανασκόπηση της δημιουργικής χρονιάς που πέρασε ενώ προβλήθηκε ένα σύντομο βίντεο με θέμα «Η εκπαίδευση στον Πόντο».


Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την απονομή υποτροφιών σε τέσσερις μαθητές μέλη του συλλόγου για την ενασχόληση τους με την παράδοση και τον Ποντιακό Ελληνισμό ενώ κατά την διάρκεια των απονομών διαβάστηκαν αυτούσια αποσπάσματα των εργασιών των παιδιών που προκάλεσαν συγκίνηση. Τυχερός μαθητής του δημοτικού σχολείου αναδείχθηκε ο Αθανάσιος Βασιλειάδης, την απονομή του οποίου έκανε ο δάσκαλος τμήματος λύρας κ. Στέφανος Σισμανίδης, μαθητής Γυμνασίου ο Ιωάννης Παραστατίδης την απονομή του οποίου έκανε ο δάσκαλος χορού κ. Βαγγέλης Λάχανης, μαθήτρια Λυκείου η Εύα Αργυρίου την απονομή της οποίας έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών & δοτών μυελού των οστών Χαρίεσσας κ. Ελευθέριος Παμπουχίδης και τέλος για την εισαγωγή της στην Φιλοσοφική σχολή του Α.Π.Θ. βραβεύτηκε η Γεωργία Ντέντου, την απονομή της οποίας έκανε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου ο κ. Κυριάκος Καρβουνίδης.

Τυχερή της χρονιάς αναδείχτηκε η Κατερίνα Μπράσα που κέρδισε το φλουρί, την απονομή του δώρου - εικόνα πιστού αντιγράφου της Παναγίας Σουμελά έκανε το μέλος του συμβουλίου Σάββας Τσιχλακίδης.

Η βραδιά έκλεισε με ποντιακό γλέντι συνοδεύομενο από τα κεράσματα των γυναικών του συλλόγου.