Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Την Βασιλόπιτα του έκοψε και για φέτος ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»

Την Βασιλόπιτα του έκοψε και για φέτος ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»
Την Βασιλόπιτα του έκοψε και για φέτος ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»

Την Βασιλόπιτα του έκοψε και για φέτος ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, στη φιλόξενη αίθουσα του.

"Αρχή Κάλαντα και αρχή του Χρόνου" έψαλλαν τα παιδιά του συλλόγου και έδωσαν ευχές υπό το φως των κεριών και τη γλυκόλαλη λύρα.

Η κ. Σοφία Σαββίδου, πρόεδρος & χοροδιδάσκαλος, καλωσόρισε τους καλεσμένους, τους ευχαρίστησε για τη δυναμική παρουσία τους και ανέφερε τις δράσεις του συλλόγου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ενώ τόνισε ότι για άλλη μια χρονιά ο σύλλογος έγινε πυξίδα και φάρος φωτεινός στο μεγάλο ταξίδι της ιστορίας, της παράδοσης και του πολιτισμού. Τέλος προσκάλεσε όλους να γίνουν συμμέτοχοι στις δραστηριότητές του.

Στη συνέχεια ο Σύλλογος βράβευσε δύο μέλη του χορευτικού την Μουρατίδου Κυριακή που έλαβε την 1η θέση σε Ελλάδα και Κύπρο στο διαγωνισμό «Ελλάδα Κύπρος Ομογένεια», στο τομέα της Ποίησης και τον Λαζαρίδη Γεώργιο που πέρασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Σχολή Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και έκπληξης ακολούθησε τιμητική διάκριση στον κ. Ιωάννη Σαββίδη, που για χρόνια ήταν πρόεδρος του Συλλόγου και μέλος του Δ.Σ και πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας.


Τιμήθηκε για την σπουδαία και πολύχρονη προσφορά του, στον Ποντιακό Ελληνισμό και τον μεγάλο του αγώνα για την ενότητα των Ποντίων παγκοσμίως και τη Διεθνή Αναγνώριση των Γενοκτονιών Ποντίων, Αρμενίων και Ασσυρίων.

Το δοξάρι «της κεμετζές» του Γιώργου Κυριακίδη και Γιώργου Κουρπαζίδη, το τραγούδι του Σταύρου Σαββίδη και της Παυλίνας Παπαβραμίδου, το νταούλι του Σάββα Ηλιάδη και του μικρού Γιώργου Μουρατίδη, συνόδεψαν τα πολυάριθμα χορευτικά, που χόρεψαν με έντονη διάθεση τους χορούς του Πόντου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Γ. Καπλάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Τ. Χατζηπέρος, οι αντιδήμαρχοι Αγ. Βαρβάρας κ. Σ. Σαββίδης, κ. Α. Λεωτσάκος, κ. Παγουρτζής, ο κ. Φ. Κοντοχρήστος, ταμίας του Σ.Πο.Σ. Ν. Ελλάδας & Νήσων, οι δημοτικοί σύμβουλοι & επικεφαλής Παρατάξεων κ. Μ. Γιάγκας «Δυνατή Πόλη» & κ. Θ. Βασιλάκος «Αγ. Βαρβάρα, όλοι μια γειτονιά», ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κ. Καράμπελας, ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων κ. Μπατσάρας, οι ηθοποιοί Τάκης Βαμβακίδης, Φανή Αδαμίδου, ο κ. Λ. Αθανασιάδης πρ. Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, ο κ. Γ. Κώττης, πρόεδρος Νομαρχιακής Β5, οι εκπαιδευτικοί Γιώργος Σωτηρίου, Ζωή Τσαμαχίδου, οι κ. Γ. & Γ. Πουλάκης, εκδότες εφημερίδας «Δικαιοσύνη σήμερα», οι Ιατροί κ. Γ. Χρυσοχοϊδης και κ. Θ. Ξανθόπουλος, ο κ. Γ. Σωπηλιάδης Υπ. Συνδυασμού Γ. Σγουρού, κ.ά.