Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Διήμερο εκδηλώσεων πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ποντίων Ωρωπού «Εύξεινος Πόντος».

Διήμερο εκδηλώσεων πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ποντίων Ωρωπού «Εύξεινος Πόντος».
Διήμερο εκδηλώσεων πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ποντίων Ωρωπού «Εύξεινος Πόντος».

Διήμερο εκδηλώσεων πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ποντίων Ωρωπού «Εύξεινος Πόντος» το Σαββατοκύριακο  20 και 21 Ιανουαρίου 2018. Το Σάββατο το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο παρεκκλήσι του Αγίου Ευγενίου εκ Τραπεζούντος, παραμονή της χάρης του.

Την Κυριακή το πρωί, στον Ιερό Ναό  Αγίου Γεωργίου Νέων Παλατίων ψάλθηκε ο όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενώ ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής εικόνας.

Μετά το πέρας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου η πατροπαράδοτη κοπή της βασιλόπιτας. Σε μια αίθουσα που πλημμύρισε από κόσμο ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Πολυχρόνης Λεμονίδης ευχήθηκε σε όλους υγεία, ευλογία και καλή χρονιά.

Στην πλούσια δράση του συλλόγου, στον σεβασμό στα ήθη, στα έθιμα, στις παραδόσεις και στην καταγωγή των Ποντίων αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Γιώργος Γιασημάκης στον σύντομο χαιρετισμό του.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Άγγελος Χατζηιωάννου, Παναγιώτης Χασιώτης, Ανδρέας Γαζβινιάν, ο Τοπικός Σύμβουλος Σκάλας Ωρωπού Δημήτρης Ελεύθερας, το μέλος του Λιμενικού Ταμείου Ανδρέας Μπαλόκας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού Γιώργος Παναγόπουλος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού & Πνευματικού Ομίλου Νέων Παλατίων κ. Μιχάλης Πολυχρόνης, ο πρόεδρος την ΝΕ.Ο.Σ.Ω. κ. Αθανασόπουλος Παναγιώτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωρωπού κ. Γιουρούκος Θεόδωρος, η πρόεδρος του Πολιτιστικού & Πνευματικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού Βλάχου Βασιλική, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων «Ο Άγιος Γεώργιος» Παπαπάνου Ανδρέας, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Άγιος Κωνσταντίνος Νέων Παλατίων Ωρωπού κ. Αντώνης Καζάλης, ο πρόεδρος του  Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέας Πολιτείας Χρήστος Μπακαράς και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων.

Πηγή: Oroposvoice