Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Αυγής Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Αυγής Λαγκαδά Θεσσαλονίκης
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Αυγής Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Αυγής Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στο κέντρο "Κορώνεια Palace".

Ο πρόεδρος κ. Νίκος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που τίμησαν με την παρουσία τους τον ετήσιο χορό. Ιδιαίτερη συγκίνηση η παρουσίαση του μικρού χορευτικού που απέσπασε το θερμό χειροκρότημα ενώ θετικές εντυπώσεις άφησε και το τμήμα ενηλίκων-εφηβικό καθώς και των παραστάσεων που ξεσήκωσε τον κόσμο με την άριστη απόδοση των χορών και της ενδυμασίας.

Χοροδιδάσκαλος στο σύλλογο είναι ο Στράτος Μπίλης, στη λύρα ήταν ο Κώστας Κυριακίδης, και στο νταούλι ο Δημήτρης Ευθυμιάδης και ο Γιάννης Αναστασιάδης.

Το χορό τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής της Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης κ. Σάββας Αναστασιάδης ΝΔ, ο αντιπεριφερειάρχης Φάνης Παππάς, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Λαγκαδά, από την Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων η κ. Κατερίνα Μπίλη, ο Γεν. Γραμματέας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Παύλος Γαλεγαλίδης.

Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους τα αδελφά σωματεία "Ακρίτες του Πόντου" Σταυρούπολης, Ποντιακός Σύλλογος Φιλύρου, Ποντιακός Σύλλογος "Πέντε Βρυσών", Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών, "Αλέξανδρος Υψηλάντης" Ηλιούπολης, Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, Σύλλογος Ποντίων Καστανά, Ένωση Ποντίων Πολίχνης, "Κωνσταντίνος Παλαιολόγος" Αμπελοκήπων, Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων, Σύλλογος Νικοπολιτών Δήμου Π. Μελά, Σύλλογος Φίλων Δράμας Ύδραμα, Μορφωτικός Σύλλογος Αγ. Μάρκου "Μωμόγεροι", Σύλλογος Ποντίων Λαχανά, Ποντιακός Σύλλογος Χωρυγίου Κιλκίς, Σύλλογος φίλων Αγίου Γεωργίου Αυγής, Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, Ποντιακός Σύλλογος Πεύκων "Το Παρχάρ", Μορφωτικός Σύλλογος Μεσαίου "Τα Κοτύωρα", Ποντιακός Σύλλογος Δρακοντίου.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα εμφανίστηκαν στο τραγούδι οι Γιάννης Τσιτιρίδης, Γιάννης Δασκουλίδης, Νίκος Σαββίδης, Κώστας Κυριακίδης, Φίλιππος Ανανικίδης, στη λύρα οι Θωμάς Μπαϊρακτάρης, Στέλιος Σαββουλίδης, Κώστας Κυριακίδης, στο κλαρίνο ο Γιώργος Ιακωβίδης στο αγγείο ο Γιάννης Καμπάς και στο νταούλι ο Γιάννης Αναστασιάδης.