Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

Η ΟΣΕΠΕ φέρνει το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων σε φορείς της Γερμανίας

Η ΟΣΕΠΕ φέρνει το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων σε φορείς της Γερμανίας
Η ΟΣΕΠΕ φέρνει το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων σε φορείς της Γερμανίας

Σε νέες βάσεις αλλά και συνεργασίες έχει προχωρήσει τα τελευταία δύο χρόνια η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη αλλά και οι σύλλογοι μέλη της και αποφέρουν πλέον καρπούς.

Στα πλαίσια αυτά το Δ.Σ. της ΟΣΕΠΕ ξεκίνησε μία σειρά επαφών με τις τοπικές κυβερνήσεις των τοπικών κρατιδίων αλλά και με εκπροσώπους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με απώτερο σκοπό την προβολή του έργου της Ομοσπονδίας και των συλλόγων - μελών της και παράλληλα τη προώθηση του δίκαιου αιτήματος μας για την αναγνώριση της γενοκτονίας των προγόνων μας.

Έτσι την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του Δ.Σ. της ΟΣΕΠΕ και των Προέδρων - Εκπροσώπων των συλλόγων του τοπικού κρατιδίου της Έσσης με τον κύριο Bartelt MdL, μέλος των επιτροπών νεολαίας και κοινωνικής ενσωμάτωσης στο κοινοβούλιο της Έσσης (Landesjugendhilfeausschuss, Sozial- und Integrationspolitischer Ausschuss).

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρος της ομοσπονδίας ο πρόεδρος, Αναστάσιος Οσιπίδης, ο ταμίας, Ιορδάνης Λυσσαρίδης και ο υπεύθυνος νεολαίας, Νικόλαος Κεσίδης. Όπως επίσης και οι εκπρόσωποι των συλλόγων Frankfurt, Griesheim, Ludwigshafen, Maintal, Rüsselsheim και Wiesbaden.

Τα θέματα που απασχόλησαν αυτήν την συνάντηση ήταν η συνεργασία των συλλόγων μελών της ΟΣΕΠΕ με την τοπική κυβέρνηση και ο τρόπος στήριξης του έργου των φορέων μας από την τοπική κυβέρνηση.

Ο κύριος Bartelt έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις δράσεις της νεολαίας και δεσμεύτηκε να στηρίξει την ΟΣΕΠΕ ώστε στην επόμενη συνδιάσκεψη νεολαίας να υπάρξει ανώτατη κυβερνητική εκπροσώπηση.

Συμφωνήθηκε επίσης αυτές οι επαφές να έχουν έναν συνεχόμενο χαρακτηριστικό το λιγότερο δύο φορές το χρόνο ώστε να μπορέσει να γίνει πιο εποικοδομητική η συνεργασία.

Οι επόμενες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 18 Απριλίου 2018 με την κυρία Wermer MdL, εκπρόσωπος επιτροπής ενσωμάτωσης, στην Βόρειο Ρηνανία Βεστφαλία και στις 14 Ιουλίου 2018 με τον κύριο Wieland MdEP, αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβούλιου στη Βάδη Βυτεμβέργη.