Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Συγκίνηση στο Ταφικό έθιμο των Ποντίων στα Άνω Λιόσια

Συγκίνηση στο Ταφικό έθιμο των Ποντίων στα Άνω Λιόσια
Συγκίνηση στο Ταφικό έθιμο των Ποντίων στα Άνω Λιόσια

Με την θρησκευτική προσήλωση και τις κατάλληλες τιμές προς τα αγαπημένα τους πρόσωπα, που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή, οι Πόντιοι των Άνω Λιοσίων τήρησαν το ταφικό τους έθιμο την Κυριακή της Θωμά της 15ης Απριλίου.

Όπως συνηθίζουν οι πάντες οι Πόντιοι, οι συγγενείς των νεκρών της Κυριακής του Θωμά επισκέφτηκαν το Κοιμητήριο των Άνω Λιοσίων και γιόρτασαν την Ανάσταση του Κυρίου με τα αγαπημένα τους πρόσωπα που έφυγαν για πάντα.

Με σπιτικό φαγητό, κόκκινα αυγά, πασχαλινά γλυκίσματα και κρασί το οποίο σηματοδοτήθηκε από τους μνημόσυνες, οι Πόντιοι των Άνω Λιοσίων τήρησαν και φέτος το δικό τους έθιμο, το οποίο προέρχεται από την αρχαιότητα. 

Κοντά τους, προκειμένου να τους συγκεντρώσουν και να τιμήσουν το κοινό τους, βρέθηκαν ο αναπληρωτής Γερουσιαστής και Γεώργιος Κοντιτικός, Γεώργιος Κοντιτικός, Γεώργιος Σονίδης.

Ανάμεσα στις οικογένειες που τήρησαν με ευλάβεια το Ποντιακό κοινό ήταν και αυτές του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Αδακτύλου και του Τοπικού Συμβούλου Χριστοφόρου Κατουτσίδη.

Στο χώρο δόθηκε ο παρών και οι Ιερείς Σύμεων Αδακτύλος και Θεοφάνης Θεοφάνους που τελέσαν τρισάγια στη μνήμη των νεκρών.