Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Οι Πόντιοι της Αυστραλίας στηρίζουν τον Ιβάν Σαββίδη

Οι Πόντιοι της Αυστραλίας στηρίζουν τον Ιβάν Σαββίδη
Οι Πόντιοι της Αυστραλίας στηρίζουν τον Ιβάν Σαββίδη

Η Οµοσπονδία Ποντιακών Σωµατείων Αυστραλίας (ΟΠΣΑ) δεν θα ανεχθεί τη δολοφονία χαρακτήρων ενός από τους µεγαλύτερους ευεργέτες της κοινότητάς µας, αλλά και των παθιασµένων Ελλήνων. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει την υποστήριξη της Αυστραλιανής Ποντιακής Κοινότητας και θα τον υπερασπιστεί σθεναρά και κάθε άλλον Έλληνα της διασποράς του οποίου η ταυτότητα και το πάθος τίθενται υπό αµφισβήτηση εξαιτίας ενός λάθους. Δεν είχε καµία σχέση µε την αναγνωρισµένη συνεισφορά του στην Ποντιακή και την Ελληνική κοινότητα.

Η Οµοσπονδία µας δεν έχει θέση σε ό, τι αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολλά από τα µέλη µας που υποστηρίζουν διάφορες οµάδες έχουν όλες τις απόψεις σχετικά µε τα γεγονότα που περιβάλλουν τον Ιβάν Σαββίδη σχετικά µε τις αντιρρήσεις του αγώνα. Αυτά είναι θέµατα για τα οποία το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να αποφανθεί και των οποίων η απόφαση δεν επηρεάζει τη γνώµη της Οµοσπονδίας µας για τον Ιβάν Σαββίδη.

Αυτό που απογοητεύει η Οµοσπονδία µας είναι πόσοι στην Ελλάδα, πολλοί µε επιρροή και δύναµη, έχουν χρησιµοποιήσει αυτό το ποδοσφαιρικό συµβάν για να θέσουν υπό αµφισβήτηση την ακεραιότητα, τη συµπόνια, τη δέσµευση και, πιο αποτρόπαια, την ταυτότητά του ως Έλληνα του Ιβάν Σαββίδη. Όταν µια τέτοια επίθεση από πολιτικά κίνητρα, καιροσκόποι σε κάθε Έλληνα της διασποράς, είτε από την Αυστραλία είτε από τη Ρωσία, είναι επίθεση εναντίον όλων µας και η Οµοσπονδία µας θα υπερασπιστεί τον εαυτό µας από τον πολιτικό καρκίνο που έχει µολύνει την πολιτεία µας στην κοινότητα µας και πολιτικών θεσµών.

Η Οµοσπονδία µας στέκεται σταθερά πίσω από τον Ιβάν Σαββίδη όχι µόνο για το φιλανθρωπικό του έργο στην Ελλάδα, αλλά κυρίως για το έργο του στην ανάπτυξη και ενίσχυση της ελληνικής κοινότητας στη Ρωσία. Γνωρίζουµε πάρα πολύ καλά ότι η µάχη για τη διατήρηση του πολιτισµού µας και τα επιτεύγµατα της κοινότητάς µας πρέπει να γίνονται σεβαστά και να αναγνωρίζονται. Μιλώντας στην νεολαία της Ρωσικής Ελληνικής Κοινότητας, ένας Έλληνας Αυστραλός καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά ότι µόνο ένας αληθινός Έλληνας, ένας πραγµατικός Πόντιος, θα µπορούσε να επιτύχει την ενδυνάµωση αυτού του πάθους στη νεολαία και δεν θα παραµείνουµε αδρανείς και θα επιτρέψουµε στους ρατσιστές καιροσκόποι να ακυρώσουν επιτεύγµατα τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει την πλήρη υποστήριξη της Αυστραλίας - ένας άνθρωπος που πρέπει να κρίνεται από τα επιτεύγµατα της ζωής του, όχι από ένα άσχετο λάθος. Το να κάνεις κάτι διαφορετικό είναι να υποτιµήσεις την υποστήριξη του για το πρόοδο του Ελληνισµού.