Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Έφυγε από τη ζωή, τ' εμέτερον, ο Χάρρυ Κλυνν

Έφυγε από τη ζωή, τ' εμέτερον, ο Χάρρυ Κλυνν
Έφυγε από τη ζωή, τ' εμέτερον, ο Χάρρυ Κλυνν

Σε ηλικία 78 ετών, ο πασίγνωστος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή, «βυθίζοντας» σε πένθος τον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο.

Φτωχότερη είναι πλέον η καλλιτεχνική οικογένεια της Ελλάδας, μετά την είδηση της απώλειας του Χάρρυ Κλυνν ή Βασίλης Τριανταφυλλίδης όπως ήταν το κανονικό του όνομα.

Ο 78χρονος ηθοποιός το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, στην οποία όμως δεν κατάφερε να βγει νικητής.

Γεννήθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης στις 7 Μαΐου του 1940 από φτωχή οικογένεια Πόντιων προσφύγων, τον Νίκο και την Κυριακή Τρανταφυλλίδη. Εξαιτίας δυσμενών οικονομικών συνθηκών, ωθήθηκε στην εργασία από την ηλικία των 5 χρόνων. Παράλληλα φοιτούσε στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Kαλαμαριάς και αργότερα στο Πέμπτο Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή του σε μια βραδιά ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη αλλάζει τη ζωή του, καθώς, εκτός από το πρώτο βραβείο, "κερδίζει" την πρόταση του Οικονομίδη να τον ακολουθήσει στην Αθήνα.

Μεγάλη αγάπη του υπήρξε ο αθλητισμός και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο. Το 1980 ηγείται μίας ομάδας Ποντίων και φίλων του συλλόγου της γενέτειράς του, του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Σκοπός της ομάδας αυτής ήταν η αποκατάσταση του ονόματος του ποδοσφαιρικού σωματείου. Η προσπάθεια κρίνεται επιτυχημένη αφού η ομάδα κατά το διάστημα της προεδρίας του αποκτά γήπεδο, επανέρχεται στην Α΄ Εθνική Κατηγορία μετά από 20 χρόνια, αποκτά υποδομές, φυτώριο και γύρω της συσπειρώνει παλιούς και νέους φίλους.

Ο Χάρρυ Κλυνν υπήρξε πολιτικά ενεργός ακόμη και κατά τις περιόδους που δεν συμμετείχε σε κάποιον επίσημο θεσμό. Χαρακτηριστική είναι η εμπλοκή του στο θέμα της Ποντιακής ομογένειας, στης οποίας το επίσημο κίνημα προεδρεύει, καθώς και η γνωστή του πολιτική σάτιρα.