Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Η Ποντιακή παράσταση «Ο Γέρων κι η Γραία» παρουσιάζεται στην Καλλιθέα

Η Ποντιακή παράσταση «Ο Γέρων κι η Γραία» παρουσιάζεται στην Καλλιθέα
Η Ποντιακή παράσταση «Ο Γέρων κι η Γραία» παρουσιάζεται στην Καλλιθέα

Ο Πολιτιστικός Φορέας Ποντίων Καλλιθέας "Θέατρο Πόντου" τα μέλη και τους φίλους του να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο Γέρων κι η Γραία» του Γιάννη Κοσμίδη την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 στις 7.30 το βράδυ, θέατρο "ΙΖΟΛΑ", Αγησιλάου και Αιγέως 41-43, στην Καλλιθέα.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο Γέρων, ο Αριστείδης και η γραία η Σωτήρα, είναι αδέλφια σε προχωρημένη ηλικία, που ζουν όλη τους τη ζωή μαζί και δεν παντρεύτηκαν ποτέ, γιατί δεν ήθελαν ευθύνες για οικογένεια όπως η άλλη αδελφή τους η Θαλεία.

Η Θαλεία, από την άλλη, χήρεψε πρόσφατα και τα δυο της παιδιά, ο Κώστης και η Ευτέρπη είναι σε ηλικία γάμου. Ετοιμάζονται μάλιστα να παντρευτούν αφού έχει βρεί ο καθένας το ταίρι του. Ο Κώστης τη Μάρω και η Ευτέρπη το Νικόλα.

Η Τόλη, μια ορφανή, που την έχουν σαν συγγενή τους, τώρα που τα αδέλφια είναι σε προχωρημένη ηλικία, κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού και τους βοηθά.

Έτσι, ο γέρων και η γραία, μη έχοντας κάτι άλλο να κάνουν, συνέχεια τσακώνονται, όπως κάνουν συνήθως τα περισσότερα αδέλφια μεταξύ τους, προσπαθώντας να επιβάλει ο ένας τη γνώμη του στον άλλον, αλλά μάταια, γιατί και οι δυο έχουν τα ίδια γονίδια με το μακαρίτη τον πατέρα τους, που ήταν ένας άνθρωπος ισχυρογνώμων, εγωιστής και φαντασμένος, σε σημείο μάλιστα να πιστεύει ότι όχι μόνο η γη γυρνούσε γύρω του αλλά και για χάρη του!

Όμως η αδελφή τους η Θαλεία μαζί με τα παιδιά της και την Τόλη συνένοχη, θα σκαρφιστούν κάτι για να τους δώσουν ένα μάθημα μήπως και τους κάνουν να σταματήσουν να μαλώνουν μεταξύ τους….

Θα τους παίξουν ένα παιχνίδι ερωτοαντιζηλίας για να καταφέρουν να τους επαναφέρουν στην πραγματικότητα...

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Κεσίδου Ειρήνη, Κοσμίδης Ορφέας Κουσίδης, Νίκος Κωστελίδου Μαγδαληνή Λαζαρίδου Βασιλική Νικολαΐδου Ελένη Παπαδοπούλου Νίκη Σεϊτόπουλος Πέτρος.
Λύρα: Δημήτρης Ι. Κοσμίδης.
Τραγούδι: Γιώργος Τσιλικίδης.