Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

Προσβλητική ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τα Ποντιακά σωματεία! Θα πάρει κανένας θέση;

Προσβλητική ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τα Ποντιακά σωματεία! Θα πάρει κανένας θέση;
Προσβλητική ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τα Ποντιακά σωματεία! Θα πάρει κανένας θέση;

Με μία άκρως προσβλητική αναφορά σε φασιστικές νοοτροπίες και φασιστικά τέρατα στα Ποντιακά Σωματεία (και όχι μόνο), ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Αναφορές που ρίχνουν "λάδι στη φωτιά" μετά την επίθεση που δέχτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στην κεντρική εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, από πρόσωπα που ουδεμία σχέση έχουν με τον οργανωμένο Ποντιακό χώρο.

Ακολουθεί η αναδημοσίευση του θέματος, από το Voria.gr.

Επίθεση στη ΝΔ Θεσσαλονίκης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αλλά και την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πόλη.

«Μήπως πρέπει από δω και πέρα να ζητά ο πρωθυπουργός την άδεια της ΝΔ για τις θεσμικές του επισκέψεις και συναντήσεις; Προφανώς δεν πρόκειται να απαντήσουμε σε αποκυήματα της νεοδημοκρατικής φαντασίας», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης:

«Ούτε στη χθεσινή της ανακοίνωση η οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΝΔ τόλμησε να ονοματίσει τους τραμπούκους οι οποίοι επετέθησαν στο δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη. Αλλά παπαγαλιστί επανέλαβε το γνωστό ιδεολόγημα περί της «βίας από όπου κι αν προέρχεται».

Επίσης επαναλαμβάνει τις κατηγορίες περί διχασμού που δήθεν επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να καταδικάσει τις διχαστικές δηλώσεις πρωτοκλασάτων στελεχών της με πρώτο και καλύτερο τον έκπτωτο περιφερειάρχη, Π. Ψωμιάδη.

Ακόμη μια ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης αναλώνεται σε ένα κενό περιεχομένου αντιπολιτευτικό κρεσέντο εφευρίσκοντας γεγονότα τα οποία υπάρχουν μόνον στη σφαίρα της φαντασίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτσι ως προσπάθεια νεκρανάστασης του Γιάννη Μπουτάρη και της Πρωτοβουλίας ερμηνεύουν οι φωστήρες συντάκτες της ανακοίνωσης, την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Μήπως πρέπει από δω και πέρα να ζητά ο πρωθυπουργός την άδεια της ΝΔ για τις θεσμικές του επισκέψεις και συναντήσεις; Προφανώς δεν πρόκειται να απαντήσουμε σε αποκυήματα της νεοδημοκρατικής φαντασίας. Για το τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές έχουμε ήδη πει πως η συζήτηση δεν έχει ακόμη ανοίξει.

Η ΝΔ αντί να ονειρεύεται τον επερχόμενο εκλογικό της θρίαμβο κι αντί να κατηγορεί την κυβέρνηση, τους υπουργούς και τον ΣΥΡΙΖΑ πως προσβάλλουν τη Θεσσαλονίκης, ας απαντήσει:

Είναι αλήθεια ή ψέματα πως το φασιστικό τέρας επωάζεται από κάποιους μέσα στα διάφορα ποντιακά, μακεδονικά κλπ σωματεία,  μέσα στους συλλόγους οπαδών των ομάδων, μέσα στους κόλπους της εκκλησίας; Και πως αυτό συμβαίνει ΚΑΙ στη Θεσσαλονίκη;

Η ΝΔ ας σταματήσει να στρουθοκαμηλίζει και να πράξει αυτό που οφείλει ως κόμμα του δημοκρατικού τόξου:

- Να καθαρίσει τους κόλπους τους από τα ακροδεξιά βαρίδια, και
- Να καταδικάσει την ακροδεξιά και τη φασιστική βία

Όλα τα άλλα είναι έπεα πτερόεντα!»

Πηγή: Voria