Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

"Δεν ξεχνώ" - Οι νέοι του Πρωτοχωρίου στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τη Γενοκτονία (Video)

"Δεν ξεχνώ" - Οι νέοι του Πρωτοχωρίου στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τη Γενοκτονία (Video)
"Δεν ξεχνώ" - Οι νέοι του Πρωτοχωρίου στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τη Γενοκτονία (Video)

Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Πρωτοχωρίου Κοζάνης έχοντας κατανοήσει το μεγάλο χρέος αλλά και την ευθύνη για την ανάδειξη της Ιστορικής Αλήθειας, με τη βοήθεια του Θωμά Αλεξιάδη, Δρ. Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού, πραγματοποίησε ένα βίντεο με ιστορικά γεγονότα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Στο βίντεο παίρνουν μέρος νέοι επιστήμονες του Τοπικού Διαμερίσματος Πρωτοχωρίου, στέλνοντας το μήνυμα, πως η γνώση είναι δύναμη και η αντίσταση ο μόνος τρόπος να μη χαθείς στο ρου της Ιστορίας.

Όπως δήλωσε στο e-Pontos.gr, η πρόεδρος του Συλλόγου, Έφη Κατσόγιαννου-Τριανταφύλλου, σημαντικό για εμάς είναι να μιλήσουμε στις επόμενες γενιές μέσα από το διαδίκτυο, το χώρο που η νεολαία ξοδεύει το μεγαλύτερο χρόνο, για τις αλήθειες και τα ιστορικά γεγονότα που κάποιοι προσπαθούν να αποκρύψουν.

Η αποσιώπησή της μας οδήγησε στις σημερινές καταστάσεις με τη γείτονα χώρα. Οφείλουμε να ερμηνεύσουμε τα ιστορικά γεγονότα του παρελθόντος, για να αντιληφθούμε τι συμβαίνει μέχρι σήμερα και γιατί συμβαίνει, και, ακόμη περισσότερο, για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις γενιές που έρχονται.

Αυτό το βίντεο, είναι η αρχή από μία σειρά δράσεων του Συλλόγου μας για την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας, του Πολιτισμού και της Παράδοσης. Η ημέρα που επιλέχθηκε για να κυκλοφορήσει, είναι για την 19η Μαΐου 2018, μίας ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της Βουλής Ελλήνων και τιμάται κάθε χρόνο.

Έτσι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Πρωτοχωρίου Κοζάνης με ομόφωνη απόφαση αφιερώνει το βίντεο σ’ όλους όσους μέσα από το μαρτύριο τους μας δίδαξαν να αγωνιζόμαστε για την Πατρίδα, για την Αλήθεια, για τη ζωή μας, με πίστη, αγάπη και ελπίδα.