Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Αιχμηρή ανακοίνωση ΟΣΕΠΕ: Δεν υπάρχει ΔΙΣΥΠΕ

Αιχμηρή ανακοίνωση ΟΣΕΠΕ: Δεν υπάρχει ΔΙΣΥΠΕ
Αιχμηρή ανακοίνωση ΟΣΕΠΕ: Δεν υπάρχει ΔΙΣΥΠΕ

Με μία αιχμηρή ανακοίνωση η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, παίρνει θέση για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στον τριτοβάθμιο Ποντιακό χώρο.

Στην ανακοίνωση της τονίζει:

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, στο τακτικό της συνέδριο στις 14 και 15 Απριλίου 2018 στη Φραγκφούρτη με ενισχυμένη πλειοψήφια αποφάσισε την αποχώρηση της Ομοσπονδίας μας από το όργανο της ΔΙΣΥΠΕ, απόφαση την οποία κοινοποιήσαμε στη ΔΙΣΥΠΕ στις 4 Ιουνίου 2018.

Με αποτέλεσμα από τις 8 Ιουνίου 2018 (ημέρα επίδοσης της επιστολής) πρακτικά δeν υφίσταται το όργανο το οποίο λέγεται ΔΙΣΥΠΕ μιας και στη δύναμη του παραμένει πλέον μόνο μία ομοσπονδία, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ).

Έως σήμερα το Δ.Σ. της ΔΙΣΥΠΕ δε μας επιβεβαίωσε την παραλαβή της επιστολής μας, και παράλληλα βλέπουμε να συνεχίζει τον τελευταίο καιρό να αποστέλλει σειρά δελτίων τύπου με επιστολόχαρτο και σφραγίδες του οργάνου που λέγεται ΔΙΣΥΠΕ.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας λοιπόν να ενημερώσουμε και δημόσια όλο τον οργανωμένο ποντιακό χώρο, για την απόφαση αποχώρησής μας από το όργανο αυτό και δηλώνουμε πώς ενέργειες και δράσεις του φορέα αυτού δεν εκφράζουν πλέον την ομοσπονδία μας.