Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Μπουτάρης: Μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη η ανακοίνωση της Παμποντιακής

Μπουτάρης: Μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη η ανακοίνωση της Παμποντιακής
Μπουτάρης: Μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη η ανακοίνωση της Παμποντιακής

Απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας και στην οποία έκανε λόγο για «άθλιες δημόσιες τοποθετήσεις του», έδωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως τόνισε ο κ. Μπουτάρης «μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, γιατί δεν αντιλαμβάνομαι σε τι αναφέρεται». «Δεν έκανα ποτέ δηλώσεις που έθιξαν την Γενοκτονία. Εκτός κι αν αναφέρονται σε δηλώσεις μου οι οποίες επίτηδες παραποιήθηκαν και αλλοιώθηκε το νόημά τους, από τους γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους που με συκοφαντούν συστηματικά και διαδίδουν ψέματα”, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

«Οι ποντιακές Ομοσπονδίες γνωρίζουν πολύ καλά τις προσπάθειές μου για την ενότητα του ποντιακού κινήματος και για την ανάδειξη της ποντιακής κληρονομιάς», συμπλήρωσε ο κ. Μπουτάρης και κατέληξε: «Η ανακοίνωση αυτή μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και για έναν τρίτο λόγο, καθώς ήρθε περίπου 10 μέρες μετά την κοινή ανακοίνωση των τριών ποντιακών Ομοσπονδιών που καταδίκαζε την επίθεση εναντίον μου και διαχώριζε τη θέση του ποντιακού κινήματος από τα ακραία στοιχεία που μου επιτέθηκαν. Οπότε, δεν αντιλαμβάνονται τι έρχεται να εξυπηρετήσει και ποιος ο σκοπός της…».

Η ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, για την οποία κάνει λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, είχε ως εξής:

Με αφορμή την απαράδεκτη επίθεση στο πρόσωπο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, που καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή, με έκπληξη παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες συντονισμένες ενέργειες αρνητών που έχουν πρόθεση να υποβαθμίσουν τόσο το ζήτημα της Γενοκτονίας όσο και τον οργανωμένο Ποντιακό χώρο συνολικά. Οι προσπάθειες συγκεκριμένων κύκλων, ακόμη και ορισμένων παροπλισμένων στελεχών του Οργανωμένου Ποντιακού Κινήματος, να συνδέσουν τις ποντιακές οργανώσεις με ακραίους πολιτικούς χώρους θα προκαλούσαν απλά γέλιο, αν δεν ήταν επικίνδυνες για την πορεία του αγώνα μας για Διεθνοποίηση του ζητήματος της Γενοκτονίας.

Ξεκαθαρίζουμε πως το οργανωμένο ποντιακό κίνημα δεν χρειάζεται να αποδείξει ότι ουδεμία σχέση έχει με ακραίους χώρους, ωστόσο δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προσεταιριστεί ή να υπονομεύσει τον αγώνα μας. Ο αγώνας μας αυτός είναι ιερός και δεν προσφέρεται σε μικροπολιτική εκμετάλλευση από δυνάμεις αλλότριες προς τον ποντιακό σκοπό. Το γεγονός αυτό, αυτονόητο για όλους εμάς, αδυνατούν να κατανοήσουν περιφερόμενοι τσαρλατάνοι, που τυφλωμένοι από τις πολιτικές, κομματικές και ιδεολογικές τους παρωπίδες, ασχημονούν σε βάρος της μνήμης των Γενοκτονημένων μας προγόνων και όλων υμών των απογόνων των επιζησάντων της Γενοκτονίας.

Προφανώς η αυτοσυγκράτηση που επιδείξαμε τις ημέρες αυτές, οφείλεται στην προσπάθεια μας να αποφύγουμε την περαιτέρω πόλωση της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας. Διαβεβαιώνουμε ωστόσο και προειδοποιούμε πως άθλιες δημόσιες τοποθετήσεις, όπως αυτές του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλών άλλων, που τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας, θα απαντηθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη. 

Πηγή: My Portal