Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Ποντιακές παροιμίες, παρουσιάζουν οι «Αργοναύται-Κομνηνοί»

Ποντιακές παροιμίες, παρουσιάζουν οι «Αργοναύται-Κομνηνοί»
Ποντιακές παροιμίες, παρουσιάζουν οι «Αργοναύται-Κομνηνοί»

Ο Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί» προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στην θεατρική παράσταση: "Ποντιακές Παροιμίες" που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, στις 8:30 μ.μ., στην κεντρική αίθουσα «Άγγελος Δεληγιώργης» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Γαλάντη.

«Ποντιακές Παροιμίες» είναι ο τίτλος της παράστασης, ο οποίος χαρακτηρίζει απλά και συγκεκριμένα το περιεχόμενο της εύθυμης παράστασης. Μάλιστα επιχειρείται για πρώτη φορά θεατρική απόδοση Ποντιακών Παροιμιών.

Οι παροιμίες καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος του παραδοσιακού μας λόγου, που συμπυκνώνει σε μία ή δυο φράσεις την προερχόμενη εμπειρία του λαού από την καθημερινή ζωή. Ανθρώπινες συμπεριφορές, χαρακτήρες, γεγονότα αποτελούν τη βιωματική γνώση που με πυκνό και σύντομο λόγο μετατρέπεται σε παροιμία.

Μέσα από την καθημερινή ομιλία των παππούδων, των γιαγιάδων, των γονιών μας μεταφέρεται αιώνες τώρα ο πλούσιος φιλοσοφημένος λόγος της παράδοσης μας.

Οι ερασιτέχνες της Θεατρική Ομάδας του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί» ακολούθησαν μια δημιουργική διαδικασία έκφρασης και καλλιέργειας μέχρι να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Ιδέα-Σκηνοθεσία: Γιώργος Γαλάντης
Μεταφορά Κειμένων στην Ποντιακή Διάλεκτο: Άννα Παπαδοπούλου
Μουσική Επένδυση: Ηλίας Αβραμίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστίνα Αβραμίδου
Φωτισμός & Ήχος: Ιωάννης Σαββινίδης