Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε φέτος η εκδήλωση «Λύρες στις Πηγές»

Για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε φέτος η εκδήλωση «Λύρες στις Πηγές»
Για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε φέτος η εκδήλωση «Λύρες στις Πηγές»

Για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε φέτος η εκδήλωση «Λύρες στις Πηγές» από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας, το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, με την συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου και των Bogaz Musique «Των φίλων τα σπίτια». Οι περίπου 1400 παρευρισκόμενοι κατέκλεισαν το Άλσος του Αγίου Νικολάου και απόλαυσαν μία μαγική βραδιά πλάι στις όχθες του ποταμού και κάτω από τους πλατάνους, με την φύση να δίνει την δική της νότα στην συναυλία.

Κατά την έναρξη ο πρόεδρος Φανιάδης Φώτης αναφέρθηκε στις προσπάθειες του συλλόγου για την διάσωση της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως, αλλά και στον στόχο δημιουργίας του χώρου έκθεσής της, ενώ στην συνέχεια ο σύλλογος τίμησε για την προσφορά της την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Μάκη Καραμίχο, ως τον πρώτο χοροδιδάσκαλο του τμήματος Πανελληνίων χορών.

Η μοναδική Ελένη Τσαλιγοπούλου ταξίδεψε, μέσα από την φωνή και την ψυχή της, το κοινό με παλιά και νέα τραγούδια της, καθώς και πολλά παραδοσιακά. Κατά την διάρκεια της συναυλίας η ίδια κατέβηκε από την σκηνή για να τραγουδήσει «Τα παιδιά της γειτονιάς σου» μαζί με τους φίλους του πατέρα της, ενώ στην συνέχεια ερμήνευσε μαζί της, μέρος του προγράμματος, η Μαίρη Δούτση. Χαρακτηριστικό ήταν το ξεκίνημα της βραδιάς με την Ελένη να τραγουδά a capella το ποντιακό «Αϊτέντς επεριπέτανεν», ενώ και πάλι a capella αποχαιρέτησε το κοινό με το σμυρναίικο τραγούδι «Ο ντόκτωρ».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βαλσαμίδης και κα. Τάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τεληγιαννίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας κ. Παρθενόπουλος, η πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κα. Λαζαρίδου, οι Δημοτικού Σύμβουλοι κ. Καραραμπατζός, κ. Ρίζος, κ. Γιαννούλης, κ. Καλδάρας, κ. Τζουβάρας, κα. Τορορή και κα. Τσαγκαλίδου, ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Μπαρτζώκας, ο πρόεδρος του Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας κ. Καγκελίδης, οι πρώην πρόεδροι της Ε.Λ.Π.Ν. κ. Παπαδόπουλος, κα. Ιωσηφίδου και κ. Καϊλάρης, το Ωδείο Νάουσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΥΡΣΟΣ» Νάουσας, το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας, οι Φίλοι Ιστορικού Αρχείου Νάουσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων «Αγία Παρασκευή», ο Ποντιακός Σύλλογος Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς», η ΜΙΕΖΑ Κοπανού, η Φιλαρμονική Κοπανού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γιαννακοχωρίου.