Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Ένα μοναδικό ταξίδι στην Ποντιακή παράδοση απόλαυσαν στην Πάτρα

Ένα μοναδικό ταξίδι στην Ποντιακή παράδοση απόλαυσαν στην Πάτρα
Ένα μοναδικό ταξίδι στην Ποντιακή παράδοση απόλαυσαν στην Πάτρα

Ένα μοναδικό ταξίδι στην Ποντιακή παράδοση είχαν την τύχη να απολαύσουν οι εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι το βράδυ της Κυριακής 15 Ιουλίου επέλεξαν να δώσουν το παρόν, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Πατρέων και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων στην Πλαζ και μετατράπηκε σε ένα Ποντιακό γλέντι, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία η Κρεμαστή».

Τίτλος της εκδήλωσης: «Η Ποντιακή παράδοση ταξιδεύει από τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης στην Πάτρα».

Ο σύλλογος είναι ο παλαιότερος εν ενεργεία πολιτιστικός σύλλογος του Ευόσμου και φέτος συμπληρώνει 38 χρόνια ζωής και δράσης, συνεχίζοντας την προσπάθεια για τη διατήρηση, συνέχιση και ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορίας του Ελληνισμού του Πόντου, καθώς και την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά στην τοπική κοινωνία του Ευόσμου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε την παρουσίαση Ποντιακών χορών από το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου συνοδεία ποντιακής λύρας και νταουλιού, ποντιακό γλέντι με τους Θωμά Μπαϊραχτάρη στη λύρα, Κώστα Σαβιολάκη στο τραγούδι, Τριαντάφυλλο Ευθυμιάδη στα πλήκτρα και Σοφία Χινιτίδου στο νταούλι.

Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συμμετείχαν, ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών, το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων, ο Πολιτιστικός & Μικρασιατικός Σύλλογος Γηροκομείου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Απιδεώνας και ο Φάρος Ποντίων Πατρών.

Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος