Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Αναβίωσαν τον Ποντιακό γάμο στη Νέα Σμύρνη

Αναβίωσαν τον Ποντιακό γάμο στη Νέα Σμύρνη
Αναβίωσαν τον Ποντιακό γάμο στη Νέα Σμύρνη

Η Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης «Η Μαύρη Θάλασσα» παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία, το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 στο δήμο Αγίου Δημητρίου Αττικής, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Άστυ και λαϊκή παράδοση», το μουσικοχορευτικό και θεατρικό δρώμενο «Σήμερον στεφανούνταναι αητέντς και περιστέρα», σε κείμενα και επιμέλεια Ράνιας Χρυσοχοΐδου και αφήγηση Γ. Χατζηελευθερίου.

Στο δρώμενο συμμετείχαν 50 μέλη των χορευτικών ομάδων της Ένωσης και οι μουσικοί: Γ. Φωτιάδης (λύρα, κεμανέ), Φ. Κοζυράκης (λύρα, τραγούδι), Β. Καρυοφυλίδης (αγγείον, νταούλι), Λ. Χαραλαμπίδου (τραγούδι), Γ. Σαρσαρίδης (νταούλι) ενώ τη διδασκαλία χορών είχαν οι Π. Μυστακόπουλος και Ρ. Χρυσοχοΐδου. Το δρώμενο του ποντιακού γάμου ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό κέρασμα και γλέντι για όλο τον κόσμο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, οι αντιδήμαρχοι Α. Γαβαλάς, Σ. Σοφιανόπουλος και Σ. Διαβολίτσης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού Κ. Χριστοδουλής, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου, ο τ. αντινομάρχης Χάρης Πασβαντίδης, ο τ. αντιδήμαρχος Ν.Σμύρνης Θ. Καστόρης, πολλοί πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. τοπικών και ποντιακών σωματείων και πλήθος κόσμου.