Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Οι Πόντιοι της Αυστραλίας έδωσαν το παρών στην ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ασσυρίων

Οι Πόντιοι της Αυστραλίας έδωσαν το παρών στην ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ασσυρίων
Οι Πόντιοι της Αυστραλίας έδωσαν το παρών στην ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ασσυρίων 

Με έντονη ομογενειακή παρουσία τιμήθηκε σήμερα η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ασσυρίων, του γηγενή πληθυσμού της Μεσοποταμίας (ΝΑ Ανατολία-Συρία-Ιράκ) στο Μνημείο τους στο δυτικό Σύδνεϋ. Παρουσία ιερέως της Ασσυριακής Εκκλησίας, πολιτικών και αντιπροσώπων Εβραϊκών, Αρμενικών, Ελληνικών και πλήθος Ασσυριακών συλλόγων, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην «τριάδα γενοκτονιών» κι εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την πλήρη πολιτική αναγνώρισή τους.

Από το 1970, η 7η Αυγούστου τιμάται σαν ημέρα μνήμης για τα θύματα των πολλαπλών γενοκτονιών που έχουν υποστεί οι γηγενής Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής. Όπως ανέφερε και ο κύριος ομιλητής, Δρ Παναγιώτης Διαμάντης, το καλοκαίρι του 1933, το νεοσύστατο Ιρακινό κράτος «εόρτασε» την ανεξαρτησία του με σφαγή χιλιάδων Ασσυρίων των περιοχών Ντοχούκ και Μοσούλης.

«Η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου είναι μία εποχή θρήνους για τον Ασσυριακό λαό, για τους Γιεζίντι, για τους Σέρβους της Κράϊνας,» δήλωσε στο πλήθος ο γενοκτολόγος Δρ Διαμάντης. «Είναι όμως και ημέρες ευγνωμοσύνης. Αυτές τις ημέρες, ακριβώς πριν από 100 χρόνια, μία μικρή ομάδα Αυστραλών και άλλων στρατιωτών έσωσαν 80.000 Ασσύριους και Αρμένιους, διακινδυνεύοντας τις ζωές τους».

Οι Πόντιοι της Αυστραλίας έδωσαν το παρών στην ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ασσυρίων

«Αυτοί οι Αυστραλοί ήρωες αξίζουν μία καλύτερη θέση στο Εθνικό Πολεμικό Μουσείο στην Καμπέρρα», έκλεισε ο Δρ Διαμάντης, καλώντας όλους τους παρευρισκόμενους να το δηλώσουν αυτό στο Μουσείο με τον δυναμικότερο τρόπο.

Στον χαιρετισμό του, ο αντιπρόεδρος της Παγκοσμίας Συμμαχίας Ασσυρίων, κ. Hermiz Shaheen, κάλεσε όλους να βοηθήσουν με τον τρόπο τους στην μεγαλύτερη αναγνώριση των Γενοκτονιών των Ασσυρίων των Αρμενίων και των Ελλήνων.

Από την Αδελφότητα «Ποντοξενιτέας» το παρόν έδωσαν η πρόεδρος α. Μαρία Άνθονυ, οι πρώην πρόεδροι κα. Ελένη Μακρή και κ. Τάκης Κουκλίδης, ο χοροδιδάσκαλος κ. Ευθύμης Αυγετίδης και το στέλεχος του χορευτικού συγκροτήματος Χρυσάνθη Δασινού.

Από τον πολιτικό χώρο, παρόντες ήταν o γνωστός φιλέλληνας Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. David Clarke MLC, ο σκιώδης Υπουργός κ. Guy Zangari MP, ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος αιδ. Fred Nile MLC με τον πολιτειακό γερουσιαστή του κόμματος Paul Green MLC. Ο βουλευτής Dr Hugh McDermott MP εκπροσωπήθηκε από την σύζυγό του Bettina.

Με πλέον πρακτικό τρόπο, η ομογένεια δείχνει τη  αλληλεγγύη της σε έναν λαό ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα ολοκληρωτικής καταστροφής από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις τζιχαντιστών. Όπως σαν Έλληνες ζητούμε την συμπαράσταση άλλων στους αγώνες μας, χρειάζεται να δείχνουμε  εμείς συμπαράσταση σε δοκιμαζόμενους αδελφούς λαούς.